Insula femeilor si cerintele. Bancul zilei

Trei barbati naufragiaza si ajung pe o insula. Ajunsi acolo, incep sa cerceteze toata insula si descopera un trib de femei. Merg in acel trib si vorbesc cu sefa cea mare pentru a cere ajutor. Aceasta le spune:
– Din cate observati acesta este un trib de femei. Puteti ramane in tribul nostru dar trebuie sa vi se taie ”instrumentul”.
Barbatii nu sunt de acord cu asa ceva si hotarasc sa se stabileasca pe tarm. Dupa un an de chinuri si foamete, unul dintre barbati spune:
– Ma, eu m-am saturat sa fac foamea, ma duc in trib.
Merge barbatul in trib si dupa ceva timp se aude: ”auuu!”
Mai trece un an dupa aceasta intamplare si pleaca si cel de-al doilea barbat in tribul de femei. Dupa ceva timp se aude: ”auuu! auuu!”
Dupa cateva zile, barbatul ramas singur se hotaraste sa mearga si el dupa ceilalti. Ajunge la trib si este intampinat de sefa care ii spune:
– Observ ca pana la urma te-ai hotarat si tu sa te alaturi tribului.
– Asa este, raspunde barbatul, dar am o singura intrebare. De ce la primul barbat s-a auzit un singur tipat ”auuu” iar la al doilea barbat s-a auzit de doua ori ” auuu! auuu!”.
Femeia zambeste si ii spune:
– Primul barbat ne-a spus ca a fost macelar, asa ca am luat barda si i-am taiat ”instrumentul” dintr-o singura miscare. Cel de-al doilea ne-a spus ca a fost padurar, asa ca am luat ferastraul si i-am taiat ”intrumentul” din doua miscari, din acest motiv s-au auzit doua tipete.
Barbatul incepe sa rada in hohote fara sa se poata abtine. Sefa tribului il intreaba:
– Ce ai omule, ce ai gasit asa amuzant de razi in halul asta?
– Pai, mie va trebui sa imi sugeti ”instrumentul” pana se topeste deoarece am fost vanzator de inghetata.