ROMANIA castiga cu INSULELE FEROE, SCOR 3-0 si se CALIFICA la EURO 2016

ROMANIA va intalni INSULELE FEROE in ultimul meci din preliminariile pentru CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL ce se va disputa anul viitor in Franta. In meciul din tur, disputat la Ploiesti, Romania s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul marcat de CLAUDIU KESERU.

LIVE TEXT

MIN 90+3: ROMANIA CASTIGA CU 3-0 LA TORSHAVN SI SE CALIFICA LA EURO 2016, in urma dublei lui CONSTANTIN BUDESCU si golul lui ALEXANDRU MAXIM. 

MIN 83: GOL ROMANIA! MAXIM reuseste sa inscrie dupa un un-doi superb cu BOGDAN STANCU.

MIN 74: OCAZIE ROMANIA: Sutul lui Budescu este scos de portarul feroez, Nielsen.

MIN 60: OCAZIE INSULELE FEROE: Sutul lui BARTALSSTOVU trece pe langa poarta Romaniei.

MIN 47OCAZIE INSULELE FEROE: Ratare mare a lui HANSSON. Sutul sau la coltul scurt a fost aparat de Tatarusanu. 

MIN 46: A inceput repriza a doua. Nicio schimbare la pauza. 

MIN 45+1: S-a terminat prima repriza. Romania intra la cabine cu un avantaj de doua goluri, gratie reusitelor lui Constantin Budescu.

MIN 45: GOL ROMANIA: CONSTANTIN BUDESCU INSCRIE UN GOL FENOMENAL, DE PE PARTEA DREAPTA.

MIN 37: OCAZIE INSULELE FEROE: Ratare mare pentru acelasi NATTESTAD, care reia la un corner de langa Dragos Grigore.

MIN 34: OCAZIE ROMANIA. TORJE a profitat de o deviere fericita, dar sutul sau a trecut pe langa poarta.

MIN 30: OCAZIE ROMANIA. ADI POPA a reusit o serie de driblinguri in careul feroez, dar sutul sau cu piciorul stang s-a dus pe langa poarta.

MIN 17: OCAZIE FEROE. Sut la coltul scurt al lui NATTESTAD, scos de TATARUSANU.

MIN 13: OCAZIE ROMANIA. Sut BOGDAN STANCU, putin pe langa poarta feroezilor.

MIN 3: GOL ROMANIA! CONSTANTIN BUDESCU inscrie dupa o pasa a lui RAZVAN RAT.

MIN 1: A inceput partida. Lovitura de start a apartinut tricolorilor

UPDATE Echipele de start trimise de cei doi selectioneri, ANGHEL IORDANESCU si LARS OLSEN, sunt urmatoarele:

Insulele Feroe: Nielsen – Naes, Nattestad, Faero, Sorensen – Holst, Hansson, Vatnhamar, Hendriksson, Bartalsstovu – Edmundsson

România: Tatarusanu – Matel, Chiriches, D. Grigore, R. Rat – Hoban, Pintilii – Adi Popa, Budescu, Torje – B. Stancu

STIRE INITIALA

In urma remizei obtinute in prelungirile partidei cu FINLANDA, elevii lui ANGHEL IORDANESCU au nevoie neaparata de o victorie in compania nationalei nordice pentru a se asigura de calificarea directa la EURO 2016. In cazul unei remize sau a unei infrangeri, Romania ar putea fi devansata in clasament de UNGARIA, care va juca de la aceeasi ora in compania GRECIEI. 

Anghel Iordanescu a declarat in conferinta oficiala de dinaintea partidei ca nu subestimeaza forta adversarului de astazi, sugerand ca va fi un meci greu, in special din pricina faptului ca se va juca pe terenul feroezilor.

“Victoria in meciul cu Insulele Feroe e necesara pentru fotbalul romanesc. Voi trebuie sa spuneti daca e un meci greu sau usor. Noi stim ca trebuie sa ne calificam. Toate echipele din grupa au castigat greu aici. Jucatorii vor trebui sa joace la cel mai inalt nivel. Ungaria a cistigat foarte greu cu 1-0, Finlanda a cistigat si ea foarte greu acasa. Fotbalul din Feroe a progresat enorm”, a declarat selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu.

Selectionerul Insulelor Feroe, Lars Olsen, se arata la randul sau foarte curajos inaintea duelului cu Romania:

”Stiu ca Romania a venit la Torshavn ca sa cistige, e obligata sa ia trei puncte pentru calificare, dar in ultimul meci al grupei vrem sa pastram aceeasi linie din actualele preliminarii. Dorim sa castigam, indiferent de adversar si de situatia lui”, a declarat Olsen.

In palmaresul meciurilor directe cu INSULELE FEROE, TRICOLORII au inregistrat pana in acest moment 5 victorii din tot atatea posibile, cu un golaveraj de 16-1.

Pentru partida cu feroezii, selectionerul roman pare decis sa foloseasca o formula ceva mai defensiva fata de cea cu Finlanda, in care a folosit cinci jucatori ofensivi. Astfel, Iordanescu va trimite in teren doi inchizatori, alaturandu-l la mijlocul terenului lui OVIDIU HOBAN, marcatorul golului cu Finlanda, pe MIHAI PINTILII, care va intra in locul lui Lucian SANMARTEAN. De asemenea, vor mai aparea printre titulari ALEXANDRU MATEL (in locul lui Paul PAPP), CONSTANTIN BUDESCU (in locul lui CHIPCIU) si Florin ANDONE (in locul lui Claudiu KESERU).

CITESTE SI: PRELIMINARII EURO 2016: ROMANIA – FINLANDA, SCOR 1-1 / HOBAN II SALVEAZA PE TRICOLORI IN MINUTUL 91

Cele doua echipe vor evolua in urmatoarele formule de start:

Insulele Feroe: 1. Nielsen – 2. Naes, 15. Fero, 5. Nattestad, 3. Davidsen – 21. Joensen, 20. Jakobsen, 17. Baldvinsson, 6. Hansson, 16. Bartalsstovu – 19. K. Olsen

Antrenor: Lars Olsen

Rezerve: Thomsen, Gestsson, Sorensen, Holst, Justinussen, Hendriksson, Vatnhamar, Frederiksberg, Edmundsson, A. Olsen

Absenti: Gregersen (suspendat), Benjaminsen (accidentat)

Romania: 12. Tatarusanu – 16. Matel, 6. Chiriches, 21. Dr. Grigore, 3. Rat – 8. Pintilii, 5. Hoban – 11. Torje, 20. Budescu, 19. B. Stancu – 9. Fl. Andone

Antrenor: Anghel Iordanescu

Rezerve: Pantilimon, Lung jr., Papp, Moti, St. Filip, V. Gaman, Maxim, Alibec, Prepelita, Chipciu, Keseru, Ad. Popa, Sinmartean

Absenti: –

INSULELE FEROE – ROMANIA va fi condus la centru de o brigada din Slovacia, condusa de Ivan Kruzliak. Acesta ii va avea alaturi pe Martin Bolko si Tomas Somolani (asistenti), Peter Kralovik si Mario Vlk (aditionali) si Tomas Mokus (rezerva).

Dupa noua etape Grupa F este condusa de IRLANDA de NORD, cu 20 de puncte. ROMANIA se afla pe locul doi cu 17 puncte, urmata de UNGARIA (16 pct), FINLANDA (11 pct), INSULELE FEROE (6 pct) si GRECIA (3 pct).

La Campionatul European din 2016 din Franta se califica formatiile plasate pe primele doua pozitii, plus cel mai bun loc 3 din cele 9 grupe de calificare. Clasamentul locurilor 3 se alcatuieste prin eliminarea rezultatelor cu ultima clasata din grupele cu 6 echipe. Restul de 8 “nationale” de pe pozitia a treia vor disputa partide de baraj pentru desemnarea ultimelor patru formatii care vor merge la Euro 2016.

Partida dintre Insulele Feroe si Romania se va disputa astazi de la ora 19.00 si va fi in direct pe Televiziunea Romana si va fi prezentat in format live text pe mondonews.ro.  

Sursa foto: gsp