Intalnirea dintre Basescu si Ponta, un esec! Memorandumul cu FMI este suspendat, bugetul va fi respins. UPDATE

Intalnirea dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, care a avut loc marti seara la Palatul Cotroceni, a fost un esec. Ponta si Basescu au discutat mai bine de o ora, incepand cu ora 17.00, despre bugetul pe 2014 si despre suspendarea acordului Romaniei cu FMI, intalnirea avand loc la cererea premierului.

UPDATE ora 18.10: Prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu au ajuns la nicio intelegere in ce priveste bugetul pe 2014 si memorandumul cu FMI, care este suspendat de facto.

UPDATE ora 17.40: Discutia dintre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, guvernatorul Mugur Isarescu si doi ministri este in derulare, cele doua tabere par sa aiba viziuni diferite, ramane de vazut daca se va ajunge la un acord pe bugetul pe 2014. 

Premierul a anuntat ca va veni insotit de doi dintre ministrii sai, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea. Se spera la un acord intre Ponta si Basescu, dupa ce presedintele a respins memorandumul cu Fondul Monetar International si a anuntat ca va respinge bugetul pe 2014, in actuala forma.

Premierul Victor Ponta i-a scris presedintelui Traian Basescu, in cursul dimentii, si l-a rugat sa aiba o intalnire la care sa participe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si o serie de ministri, in cadrul careia sa fie discutate consecintele suspendarii acordului Romaniei cu FMI, dar si cele ale retrimiterii bugetului in Parlament. 

Astfel, premierul ii propune presedintelui Romaniei o discutie serioasa cu guvernatorul BNR, cu ministrul Finantelor si cu ministrul pentru Buget, pentru a clarifica situatia suspendarii acordului Romaniei cu FMI si a pune pe masa consecintele neadoptarii bugetului de stat pe 2014.