Intalnire in instanta: Prietenii SORIN OPRESCU si DAN SOVA s-au vazut la ICCJ!

Sorin Oprescu, prezent vineri la sediul instantei supreme, s-a intalnit cu Dan Sova, care participa la un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, in care este cercetat pentru mai multe infractiuni, fostul primar al Capitalei precizand ca niciunul dintre ei nu trece prin “momente foarte bune”, informeaza Mediafax.

Sorin Oprescu a mers vineri dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi prezent la judecarea unei cereri pe care a formulat-o in dosarul in care este cercetat pentru fapte pe care le-ar fi comis in calitate de primar.

La aceeasi instanta, a mers si senatorul Dan Sova, judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in dosarul Turceni – Rovinari. Cei doi s-au intalnit in curtea instantei supreme, Oprescu declarand ca are o relatie apropiata cu Dan Sova si ca ambii trec prin clipe grele.

 
CITESTE SI: SORIN OPRESCU CERE STRAMUTAREA PROCESULUI SAU DE LA TRIBUNALUL BUCURESTI
“Totdeauna am avut o relatie apropiata cu Dan Sova, mi-a placut, s-a zbatut in viata lui pentru ceea ce a dorit sa faca si multe lucruri i-au reusit. Nu trece prin momente foarte bune, noi nu trecem prin momente foarte bune. Asta e viata, unii incearca sa ne tarasca in noroi, incerci sa iesi. Pana la urma nu conteaza cum ai cazut, conteaza cum te ridici. Eu n-am reusit, dar fac eforturi”, a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost trimis in judecata la data de 20 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

In dosarul care il vizeaza pe Dan Sova este judecat si fostul premier Victor Ponta pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat “Victor-Viorel Ponta” a obtinut de la SCA “Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care in realitate nu s-au efectuat.

Sursa foto: REALITATEA