Intalnire PONTA – ANDREWS: A fost convenita organizarea unui GRUP de LUCRU privind SECURITATEA CIBERNETICA

Premierul VICTOR PONTA l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe BRUCE ANDREWS, adjunctul secretarului pentru Comert al SUA, in contextul misiunii de promovare comerciala si al summit-ului de la Bucuresti in domeniul securitatii cibernetice.

Biroul de presa al Guvernului precizeaza, dupa intrevedere, ca “a fost convenita organizarea, in cadrul structurilor Parteneriatului Strategic Romania-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetica”, informeaza Agerpres. 

Primul-ministru a multumit oficialilor americani pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului regional dedicat securitatii cibernetice si pentru sustinerea eforturilor Romaniei in acest domeniu, inclusiv prin deschiderea Centrului de Inovare in Securitate Cibernetica. A evidentiat importanta acestui proiect, ale carui rezultatele vor contribui la edificarea unei retele regionale de combatere a atacurilor cibernetice. A fost convenita organizarea, in cadrul structurilor Parteneriatului Strategic Romania-SUA, a unui Grup de lucru privind securitatea cibernetica care sa contribuie la intarirea cooperarii bilaterale in acest domeniu“, arata Biroul de presa al Guvernului, intr-un comunicat.

CITESTE SI: Oficial SUA: ROMANIA, lider in TEHNOLOGIA informatiei. ROMANA este a doua limba vorbita la MICROSOFT

Totodata, premierul a reiterat angajamentul guvernului de a asigura un mediu de afaceri “transparent si predictibil”.

Oficialii americani au salutat progresele Guvernului in punerea in aplicare a Planului de actiune vizand buna guvernare in economie convenit cu Secretarul pentru Comert al SUA, recent fiind aprobata cea de a doua faza de implementare a acestuia. Au aratat, de asemenea, ca aceasta initiativa poate fi utilizata ca model pentru alte state din regiune”, releva comunicatul mentionat.

Conform sursei citate, premierul VICTOR PONTA a subliniat necesitatea “de a lucra impreuna pentru aprofundarea dimensiunii economice” a Parteneriatului Strategic, inclusiv in domenii precum cel energetic, IT si securitate cibernetica.

In legatura cu acestea, se va consolida in perioada urmatoare cooperarea bilaterala in domeniul educational-stiintific, al cercetarii si inovarii”, precizeaza comunicatul.

CITESTE SI: SUMMIT-ul REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA a inceput la PALATUL PARLAMENTULUI 

Referitor la contextul regional, prim-ministrul roman a reliefat importanta securitatii energetice si “a solicitat incurajarea de catre SUA a proiectelor de diversificare a surselor de aprovizionare si asigurarea interconectarilor regionale, in special pe relatia cu R. Moldova”.

Premierul roman a exprimat sustinerea pentru atingerea obiectivului de finalizare a negocierilor pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii, intr-un format ambitios, cuprinzator si reciproc avantajos“, incheie sursa citata.

Sursa foto www.agerpres.ro