PONTA despre INTALNIREA cu IOHANNIS: DESCHIDERE pentru DIALOG TOTAL. REPLICA LUI IOHANNIS. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA a mers la o intalnire cu presedintele KLAUS IOHANNIS pentru a clarifica anumite aspecte ce tin de CRIZA REFUGIATILOR. Cei doi au avut declaratii contradictorii pe aceasta tema in ultimele zile.

UPDATE 16.55 Discutiile dintre presedintele KLAUS IOHANNIS si prim-ministrul VICTOR PONTA au vizat gestionarea FLUXURILOR DE IMIGRANTI, POZITIA ROMANIEI in acest caz si EXECUTIA BUGETARA.

“Pe agenda discutiilor, purtate in cadru institutional, s-au aflat situatia gestionarii fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, pozitia Romaniei fata de aceasta problema si stadiul actual al pregatirilor pentru preluarea refugiatilor”, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Totodata, se precizeaza ca s-a discutat despre intarirea cooperarii dintre statele din regiune si despre eficientizarea schimbului de informatii intre state, astfel incat actiunile noastre sa fie mai bine corelate.

Cei doi oficiali au abordat si alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat si o serie de probleme curente legate de executia bugetara. 

UPDATE 16.15 Premierul VICTOR PONTA a scris, marti, pe Twitter, despre intalnirea pe care a avut-o cu PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS la Cotroceni, aratand ca exista deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare Guvern – Presedintie pentru bunul mers al Romaniei.

“Intalnire cu Presedintele Iohannis — DESCHIDERE PENTRU DIALOG TOTAL, RESPECT RECIPROC si COLABORARE GUVERN-PRESEDINTIE pentru bunul mers al Romaniei!” — este mesajul transmis de prim-ministru pe Twitter, dupa discutiile de la Cotroceni.

UPDATE 15.20 VICTOR PONTA a ajuns la Palatul Cotroceni pentru intalnirea cu presedintele.

Intrebat cum comenteaza declaratiile premierului potrivit carora PRESEDINTELE NU FACE NIMIC si tace la Bruxelles ca “SURDA IN HORA”, Iohannis a replicat ca el isi face treaba si ca seful Exectivului isi imagineaza ca printr-o astfel de ATITUDINE ”BELICOASA” reuseste sa faca opinia publica sa uite ca este TRIMIS IN JUDECATA pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Reactia sa vine dupa ce Victor Ponta i-a transmis tot luni ca cineva trebuie sa faca publica pozitia Romaniei, in conditiile in care ”presedintele nu face nimic” si tace la Bruxelles ca ”surda in hora”.

CITESTE SI: IOHANNIS, DESPRE PONTA: E FOARTE BELICOS IN ULTIMA VREME, CREDE CA OAMENII UITA CA E JUDECAT

“Vreau sa lamuresc populatia Romaniei si pe cetateanul Klaus care e situatia cu refugiatii. Exista, in acest moment, o tendinta pe plan european inceputa intai de Ungaria, dar care poate continua si in cazul Sloveniei, Croatiei, Austriei, Germaniei de a-si inchide granitele si, atunci, datoria mea fata de cetatenii Romaniei, ca de-asta sunt prim-ministru, am o datorie fata de cetateni, am mers sa discut cu principalii nostri parteneri, pe plan regional, si anume Bulgaria si Serbia, ca sa avem o actiune si o coordonare pe ceea ce este totusi cea mai mare provocare in acest moment”, a spus Ponta, la sediul PSD, inainte de sedinta BPN.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, ATAC SUBURBAN LA PRESEDINTE: KLAUS IOHANNIS MERGE LA BRUXELLES CA SURDA LA HORA!

Disputa a luat nastere dupa ce Victor Ponta a participat sambata, la Sofia, la o intrevedere cu omologii bulgar si sarb, unde au vorbit despre posibilitatea inchiderii granitelor in fata valului de imigranti. Duminica, inainte de a pleca la reuniunea de la Bruxelles pe tema refugiatilor, Klaus Iohannis a declarat ca premierul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a “plimbat pana la Sofia”.

Sursa foto: fanatik