“Intelectualul” CODRIN STEFANESCU catre un lider PSD: Tu cine mortii ma-tii esti papagalule?

Sedinta exploziva la PSD, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea. Confruntarea dintre Valeriu Zgonea si tabara lui Liviu Dragnea a provocat o altercatie aproape de bataie. S-au spus cuvinte dure, iar Victor Ponta, care cel mai probabil asculta la telefonul unui apropiat discutiile, a intervenit decisiv, cu o postare care a fost imediat citita in sala, informeaza jurnalistii de la DCNews.

Conducerea PSD, lideri de organizatii judetene si de la centru, s-a strans, vineri, in sediul din Kiseleff, asteptand decizia ICCJ in dosarul Referendumul. Dupa propuntarea sentintei, moment de stupoare: toti incremenesc. Nu se stie daca Dragnea va avea interdictia de a face politica sau nu. Valeriu Zgonea si cativa sustinatori ai sai stau pe hol, nu alaturi de ceilalti lideri PSD, dar pe moment nimeni nu da importanta acestui detaliu, povestesc surse din interiorul partidului, pentru DCNews. Pana la venirea lui Dragnea in sediu, cei aflati in sala de sedinte hotarasc sa iasa Codrin Stefanescu, sa dea o declaratie presei. Stefanescu, vizibil marcat, transmite un mesaj emotional: Suntem socati, nu ne asteptam etc.

Cine esti tu sa vorbesti in numele nostru?

La scurt timp, Liviu Dragnea ajunge la sediul PSD. Presedintele intreaba sala care este pozitia PSD. Codrin Stefanescu, care tinea legatura cu organizatiile judetene ii spune transant: Te-a votat tot Congresul, sute de mii de oameni, n-ai voie sa demisionezi.

Radu Moldovan, presedintele organizatiei Bistrita-Nasaud, il ataca, insa, pe Stefanescu. Cine esti tu sa vorbesti in numele nostru? Poate avem alta opinie. De ce ai iesit sa vorbesti cu presa, il intreaba Moldovan pe Stefanescu. Secretarul general adjunct ii raspunde taios: Da de ce n-ai iesit tu, papagalule!.

CITESTE SI: PSD, ZDRUNCINAT DE CONDAMNARE: VALERIU ZGONEA AR VREA SA DEMISIONEZE!

Spiritele se incing, ajungandu-se la injuraturi. Mortii ma-tii! este cea mai ”usoara” dintre ele. Cativa participanti sar sa ii desparta pe Moldovan si Stefanescu, cel din urma parand gata sa-l ia la bataie pe liderul judetean. Gabriela Firea, Viorica Bancila, Olguta Vasilescu il ataca pe Moldovan, luandu-i partea lui Stefanescu.

Sa nu ne pierdem cumpatul pentru o cauza pierduta

In acest moment, ia cuvantul Valeriu Zgonea, care pare a interveni pentru calmarea spiritelor. Dar, Zgonea lanseaza un atac direct la Dragnea. Sa ne linistim, sa nu se ajunga la discutii, ca unii colegi mai nervosi isi pierd cumpatul pentru o cauza pierduta, a spus Zgonea.

Cauza pierduta era, evident, Dragnea. Sa facem un Comitet Executiv, iar Dragnea sa faca un pas in lateral, a adaugat Zgonea.

Pozitia sa a dus la o eruptie de critici din sala. Olguta Vasilescu a fost foarte ferma: Eu cer schimbari la nivel de varf, adica sa retragem sprijinul lui Zgonea ca presedinte al Camerei, ca oricum ne-am saturat de el, parca ar fi din alta echipa, face permanent declaratii impotriva partidului, a spus Vasilescu.

Drum bun si Doamne ajuta!

Pe acest fond al discutiilor, cei care erau cu ochii pe tablete observa ca Victor Ponta tocmai a postat o luare de pozitie in care ii cere lui Dragnea sa nu lase partidul ”Ofiterilor acoperiti sau descoperiti”.

Sala se intoarce impotriva lui Zgonea, care se ridica sa paraseasca sala, amenintand cu plecare din partid. Pleaca sanatos, drum bun si Doamne ajuta, ii striga Stefanescu. Un partid penal, nu avem moralitate, replica Zgonea. Acesta ii cere lui Dragnea sa se vada intr-o camera separata, in doi.  Zgonea este urmat de Georgian Pop, Mihai Tudose si Radu Moldovan. Pozitia liderilor PSD este de a-l sustine pe Liviu Dragnea si a-i cere sa ramana in fruntea partidului.

Dragnea se duce in camera in care il astepta Valeriu Zgonea, dar este urmat de Codrin Stefanescu si Gabriela Firea. Stefanescu ii cere sa nu mai negocieze cu Zgonea. Presedintele Camerei striga tare, astfel incat este auzit de pe hol: Va rog sa parasiti aceasta incapere!

PSD are o conducere penala

Are loc o noua altercatie, dar Dragnea intervine si ii cere lui Stefanescu ii lase la discutii. Cei doi raman singuri circa cinci minute, dupa care Zgonea iese prin spate, urmat de presa. El reitereaza amenintarea cu demisia si este auzit spunand ca PSD are o conducere penala. De cealalta parte, Codrin Stefanescu se plange colegilor ca este al treilea conflict cu Zgonea, in ultimele zile, ca acesta se cearta permanent cu parlamentarii PSD si ca Olguta are dreptate: ar trebui schimbat de la Camera.

Liderii PSD se strang pentru declaratii, in holul central. Razboiul a inceput, iar taberele incep sa-si numere simpatizantii. Peste 90 la suta din partid este cu Dragnea, spun unii dintre participantii la sedinta. Nimeni nu il vrea pe Zgonea, spun altii. Mesajul lui Ponta a venit intr-un moment psihologic, se comenteaza. Avea pe cineva in sala, carte a lasat telefonul deschis, altfel nu se explica aceasta coincidenta. 

Sursa text: DCNews