INTELIGENTA SEXUALA: CE INSEAMNA SA FII “NORMAL/A” IN PAT?

Odata devenita adult, nu mai experimentezi atat de multe lucruri, mai ales in viata sexuala. In plus, ai tendinta sa lasi placerea fizica pe ultimul loc, in detrimentul celorlalte lucruri din viata pe care le consideri mai importante – slujba, gospodaria, viata sociala, relaxarea. Incerci sa vanezi “normalitatea” in pat, sperand ca asta iti va aduce fericirea, insa ce inseamna sa fii normala intre cearceafuri?

In general adultii se complac intr-o viata sexuala monotona tocmai pentru ca sunt de parere ca deja de la o varsta trebuie sa fii normal – sau social acceptat, fara sa incerci lucruri noi, ce ar putea fi considerate tabuuri in societatea in care traiesc. Consecintele unei astfel de vieti sexuale sunt neplacute – sexul devine o rutina la care in timp ajungi sa renunti, pasiunea scade cu timpul, joaca dispare, iar folosirea contraceptiei si lubrifiantului devine o corvoada.

Ce presupune sexul “normal”?
O partida in care comunicarea este limitata, cel mai des de rusine si de teama ca el sau ea se va face de ras sau ca va fi considerat/a prea ciudat, ambii parteneri sunt prea concentrati sa “faca bine” decat sa se simta bine, niciunul nu stie exact ce ii place celuilalt, masturbarea este un secret in cuplu, el crede ca daca tu nu ajungi la orgasm este vina lui, tu crezi ca daca el nu ajunge la orgasm, de vina esti tu. Nu suna prea satisfacator, nu-i asa?

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: CELE MAI IMPRESIONANTE… “BARBATII” DIN LUME

Totusi, “normal” nu inseamna pentru toti oamenii acelasi lucru, ci poate fi o varianta mai romantica celor descrise mai sus sau se poate ajunge pana la partide lungi, intre dominant si submisiv, intre cel care detine controlul si cel care este controlat.

Nu sexul “normal” ar trebui sa fie obiectivul tau, ci ar trebui sa faci totul ca sa te simti bine impreuna cu partenerul tau atunci cand faceti sex, prin acest proces sa ajungeti sa va cunoasteti nu doar fizic, ci si emotional, sa va conectati, sa deveniti unul.

CITESTE SI: 25 de CALITATI pe care trebuie sa le aiba orice IUBIT. Al tau le are?

Daca ai vrut pana acum sa gasesti normalitatea in pat, insa normalitatea aceasta nu te face fericita, atunci este cazul sa iti schimbi modul de perceptie. Nu te mai gandi la performanta – de cate ori, in ce pozitii, in cat timp terminati – ci la calitatea partidelor de amor.