INTEPATURILE dintre FIREA si GRINDEANU continua! DRAGNEA a INTERVENIT si EL

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, cu referire la criticile sale recente la adresa Guvernului Grindeanu, ca “Nu am facut decat sa exprim public relatiile pe care le avem, noi alesii locali, cu Guvernul. Nu mi-am permis sa tac, sa ascund relatiile pe care le avem.”, informeaza Hotnews.ro.

UPDATE 2: Legat de criticile aduse de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, Executivului, Liviu Dragnea a spus ca “sunt mai multe nemultumiri, dar pe de alta parte, acum cativa ani PSD era acuzat ca nu iese nimic din interior”.

“Doamna Firea are tot dreptul sa isi exprime punctul de vedere (…) Doamna Firea vorbeste in numele bucurestenilor”, a zis presedintele PSD, care a subliniat ca i-a spus premierului ca este mai important “sa se aplece asupra programului de guvernare”.

Intrebat daca exista o ruptura intre PSD si Guvern, liderul social-democrat a spus: “categoric nu, nu cred ca exista vreun ministru care sa nu fi venit sa vorbeasca cu mine sau cu colegii mei in aceste luni”.

UPDATE 1: Premierul Sorin Grindeanu a preferat din nou sa nu comenteze foarte mult atacurile lansate de Gabriela Firea in ultimele zile la adresa sa, comentand insa ca “pe bucuresteni nu ii intereseaza cine e proprietar ci (ca lucrurile) sa se faca”.

Acesta a notat ca ministrii Toma Petcu si Razvan Cuc au avut “nu una ci mai multe discutii cu reprezentantii primariei” conduse de Gabriale Firea. “Pe mine ma intereseaza ca foarte multe lucruri a se intample in Bucuresti. Daca vorbim de centura, in acest moment investitia e ridicata pe SEAP, e in procedura de licitatie”, a notat Grindeanu, inainte de a adauga:

“Pe bucuresteni nu ii intereseaza cine e proprietar ci sa se faca”. Intrebat cum comenteaza declaratiile critice ale Gabrielei Firea la adresa sa, primul ministru a raspuns: “Cred ca e dorinta dansei de a rezolva anumite probleme intr-un anumit moment”.

STIRE INITIALA

Gabriela Firea a adaugat ca “Este firesc ca un Guvern politic sa fie supus unei evaluari de catre presedintii partidelor din coalitie. Am castigat pe un program de guvernare care trebuie respectat ad literam. Nu oamenii din Guvern raspun, ci noi ca partid.”

“Nu stiu de ce e aceasta situatia mai tensionata in mass media.  Domnul Liviu Dragnea m-a propus sa candidez pentru functia de primar al Capitalei si a sustinut proiectele pentru bucuresteni.  Nu am facut decat sa exprim public relatiile pe care le avem, noi cei din primarii, cu Guvernul. Nu mi-am permis sa tac, sa ascund relatiile pe care noi, alesii locali, le avem cu Guvernul.

Intotdeauna au fost masuri guvernamentale pe masuri sistemice, dar am solicitat si sprijinul pentru probleme din educatie, sanatate. Din nenefricire, unii dintre reprezentantii Guvernului nu inteleg ca romanii sa fie tratati cu respect. Este firesc ca un Guvern politic sa fie supus unei evaluari de catre presedintii partidelor din coalitie. Am castigat pe un program de guvernare care trebuie respectat ad literam. Nu oamenii din Guvern raspund, ci noi ca partid”, a declarat Gabriela Firea potrivit sursei citate.

Sursa foto: adevarul