INTERDICTIA DE IMBAIERE in zona “Plaja Ofitereasca-Varna” din Bulgaria a fost ANULATA

INTERDICTIA DE IMBAIERE in zona “Plaja Ofitereasca-Varna” a fost ANULATA incepand cu data de 17 iulie, potrivit unui comunicat al Inspectiei Regionale de Sanatate – Varna, difuzat vineri seara de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

In continuarea informarilor de presa referitoare la calitatea apei marii litoralului bulgaresc, MAE informeaza cetatenii interesati asupra faptului ca pe site-ul Inspectiei Regionale de Sanatate – Varna a fost publicat un nou comunicat.

Citeste si: MAE: APA MARII din Bulgaria prezinta riscul sa fie infectata cu VIRUSUL HEPATIC A

“17.07.2014. In urma monitorizarii obişnuite efectuata de catre Inspectia Regionala de Sanatate – Varna (IRS) la 14.07.2014, la probele de apa de mare din zona de imbaiere «Plaja Ofitereasca-Varna» s-a constatat ca rezultatele raspund cerintelor pentru apele de imbaiere (Ordinul 5 din 30 mai 2008 privind calitatea apelor de imbaiere – Monitorul Oficial nr. 53 din 10 iunie 2008) la indicatorii «Escherichia coli» şi «enterococi intestinali»”, se arata in comunicat.

Citeste si: BULGARIA: Riscul de contaminare cu hepatita A este limitat doar la statiunea Varna, sustine MAE

“Prin dispozitie a directorului IRS Varna a fost ANULATA INTERDICTIA DE IMBAIERE in zona «Plaja Ofitereasca-Varna», incepand cu data de 17 iulie 2014. Rezultatele analizelor la probele de apa de mare din celelalte zone de imbaiere din Regiunea Varna raspund cerintelor pentru apele de imbaiere (Ordinul 5 din 30 mai 2008 privind calitatea apelor de imbaiere – Monitorul Oficial nr. 53 din 10 iunie 2008)”, mentioneaza sursa citata.