Cadavrul unui interlop din Constanta, furat cu tot cu targa din spital

Politistii constanteni au deschis un dosar penal in cazul decesului unui cunoscut interlop din Constanta, Ismail Iasar, zis “Saceanu”, care a murit la spital la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce rude ale acestuia au luat trupul neinsufletit din unitatea sanitara fara incuviintare.

Ismail Iasar a murit, duminica, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, din cauza unei boli incurabile, conducerea unitatii sanitare spunand ca mai multe persoane au intrat cu forta in Sectia de Terapie Intensiva, de unde au luat trupul neinsufletit.

“Au intrat cu forta si au luat cadavrul cu tot cu targa”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta, Dan Capatana. Potrivit Politiei Judetene Constanta, duminica, in jurul orei 21.10, politistii Sectiei 3 au fost sesizati de catre personalul medical al Spitalului Cliunic Judetean de Urgenta Constanta ca mai multe persoane au sustras cadavrul unui barbat din unitatea medicala.

Citeste si: Incepe constructia la soseaua de coasta a Constantei

Politistii care s-au deplasat la fata locului au stabilit ca dupa ce Ismail Iasar, de 65 de ani, din Constanta, a decedat, in jurul orelor 19.00, in spital, rudele, de religie musulmana, conform traditiei, au solicitat sa li se permita sa ridice cadavrul fara efectuarea necropsiei, dupa care l-au luat din unitatea medicala fara incuviintare.

“in cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru profanare de cadavre, urmand sa fie facute propuneri legale corespunzatoare prin unitatea de parchet competenta”, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Constanta, Bogdan Paduraru.

Ismail Iasar a fost inmormantat luni, conform traditiei musulmane, fiind condus pe ultimul de sute de persoane.

Foto: Antena 3