Interlopul COSTEL CORDUNEANU, retinut intr-un dosar de trafic ILEGAL de arme

COSTEL CORDUNEANU, cunoscut ca lider al celui mai mare clan de INTERLOPI din zona Moldovei, a fost reținut joi seara de procurorii DIICOT intr-un dosar de TRAFIC ILEGAL DE ARME.

Prucorii DIICOT Iasi au emis ordonanta de retinere pentru COSTEL CORDUNEANU, acuzat de constituire de grup infractional organizat si contrabanda calificata, precum si pentru Ovidiu Ransburg si avocatul Neculai Horobet, care, pe langa cele doua infractiuni, sunt suspectati de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Citeste si: FUNERIU, AGRESAT DE INTERLOPII DIN BANAT

Acestia au fost retinuti dupa ce in masina in care se afla Ransburg a fost gasit un revolver de provenienta spaniola cu 19 gloante de calibru 38 special – 9 milimetri, a declarat, vineri, avocata lui Costel Corduneanu, Raluca Andrei.

Avocata a precizat ca masina in care se afla Ransburg a fost oprita, miercuri, la Vaslui, acesta fiind dus, impreuna cu alta persoana, la audieri.

Ulterior, procurorii DIICOT Iasi au emis, joi seara, ordonanta de retinere si pentru COSTEL CORDUNEANU, suspectand ca acel pistol ar fi trebuit sa ajunga la acesta.

Potrivit unor surse judiciare, COSTEL CORDUNEANU ar fi fost retinut pe motiv ca exista interceptari ale unor discutii intre CORDUNEANU si ceilalti membri ai grupului.

Citeste si: INTERLOPII SUCEVENI, PERCHEZITIONATI DE MASCATI

Avocata sustine insa ca la dosar nu exista nicio inregistrare a vreunei convorbiri intre Corduneanu si membrii grupului, informeaza Mediafax. Anchetatorii au facut, joi, perchezitii la locuinta lui COSTEL CORDUNEANU.

Sursa foto: evz.ro