Interlopul Gabriel Anghel, zis și Gigi Porcu, ”sponsorul” unui urmărit internațional căutat în toată lumea

Interlopul constănțean Gabriel Anghel a fost reținut, săptămâna trecută, împreună cu unul dintre ”locotenenții” săi, în timp ce un al treilea individ certat cu legea din cercul acestuia este dat în urmărire generală. Cei trei sunt acuzați de procurorii constănțeni de comiterea unor fapte de violență extremă.

Gabriel Anghel, zis și ”Gabi Grasu” sau ”Gigi Porcu”, și acolitul său au fost plasați de procurorii care instrumentează dosarul sub control judiciar. ”Gabi Grasu” este un personaj cunoscut în lumea interlopă din județul Constanța, el fiind implicat în numeroase operațiuni ilegale, multe dintre acestea fiind desfășurate sub paravanul unor afaceri legale, una dintre acestea fiind restaurantul ”Asado” din Constanța.

Conform unor surse apropiate anchetei, ”Gabi Grasu” este unul dintre tovarășii apropiați ai unui urmărit internațional, Sorin Strutinsky, dispărut fără urmă în urmă cu o lună și jumătate.

Citește și: Interlopul Gabriel Anghel, reținut de polițiști! O altă persoană este căutată de oamenii legii

Sorin Strutinsky este nimeni altul decât prietenul și partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Strutinsky a fost condamnat definitiv, la începutul lunii iulie a acestui an, la zece ani și opt luni de închisoare pentru fapte de corupție. Acesta a dispărut cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței, în acest moment făcând obiectul unui mandat internațional de arestare.

Conform surselor amintite, Gabriel Anghel împreună cu niște apropiați a clonat mai multe carduri în Marea Britanie, banii obținuți fiind trimiși în Israel, acolo unde s-ar afla prietenul Sorin Strutinsky. Din păcate pentru Strutinsky robinetul de bani s-ar putea închide în curând din cauza faptului că ”Gigi Porcu” a atras atenția poliției din Regatul Unit și acesta evită să mai intre pe teritoriul britanic.

Astfel, dosarul interlopului Gabriel Anghel se îngroașă de la o zi la alta, fiind doar o chestiune de timp până în momentul în care procurorii vor decide care este pedeapsa pentru numeroasele fapte comise în decursul anilor.