INTERVENTII pentru INLATURAREA ZAPEZII asternute in ultimele zile, in Sectorul 6

In ultimele zile, cand in Capitala a nins abundent si a viscolit, primarul Sectorului 6, RARES MANESCU, a coordonat actiunea de deszapezire derulata de Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana (ADPDU) Sector 6 impreuna cu SC Urban SA, in vederea asigurarii fluentei traficului rutier si pietonal, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, ADPDU Sector 6 a actionat atat luni, cat si in dimineata zilei de marti prin operatiuni de imprastiere a materialului antiderapant (aproximativ 200 de tone) pe arterele secundare de circulatie: 101 alei si strazi adiacente blocurilor de locuinte.

De asemenea, s-a actionat la degajarea cailor de acces catre institutiile de interes public, unitati spitalicesti, statii de metrou sau RATB.

Citeste si: CAPITALA sub asediul ZAPEZII: Zeci de copaci CAZUTI, masini AVARIATE

In paralel, SC Urban SA a actionat pe strazile principale si secundare cu 32 pluguri, zece sararite, sapte cisterne, cinci incarcatoare frontale si trei bobkat, imprastiind peste o mie de tone de material antiderapant.

Echipe de lucratori (205 muncitori necalificati) au fost mobilizate pentru a indeparta zapada si pentru a imprastia material antiderapant. Solutiile de deszapezire folosite in aceasta iarna sunt ecologice, pentru a curata temeinic strazile si pentru a nu deteriora carosabilul. In total, au fost folosite 450 de tone de solutie ecologica anti-inghet Eco Thaw, mai spune sursa citata.

Citeste si: COMANDAMENT DE IARNA, la Primaria Capitalei

Lucratorii Urban SA intervin si marti atat la curatarea de zapada a trecerilor de pietoni si a statiilor RATB, cat si la degajarea gurilor de scurgere, in vederea evitarii acumularii de apa pe strazi. 

Sursa foto: Primaria Sectorului 6