INTERVIU CU GIGI BECALI DIN INCHISOARE: Sunt un salbatic, nu am mama, nu am casa, nu am familie!

Gigi Becali crede ca presedintele Traian Basescu il va gratia “pana in Paste”, potrivit primului interviu acordat din detentie de finantatorul Stelei, in care acesta a reclamat ca nu a fost lasat sa stea cu familia atat cat ii permite legea si sa fie operat, fara paza, in strainatate.

“Eu nu sunt in masura si nici nu vreau sa comentez eu despre Gica Popescu, pentru ca omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios si a zis: refuz gratierea. Eu, ca sa-mi vad familia mea, mama mea si fetele mele, eu cum sa fac un gest de orgoliu si sa refuz gratierea? Eu o cer de o suta de ori. Cred ca mi-o va da pana in Paste. Daca se respecta legea, eu acum nu ar trebui sa stau in puscarie”, a spus Becali, pentru Romania TV.

In acelasi interviu, finantatorul Stelei l-a rugat pe seful statului sa ii acorde o audienta, pentru a-i spune “ce se intampla in puscariile din Romania”. “Nu te educi la puscarie. (…) Ce e in puscariile din Romania este inadmisibil”, a explicat Becali.

Gigi Becali a mai declarat ca se simte batjocorit prin faptul ca nu i s-a permis sa stea cu familia atat cat ii da dreptul legea.

“Aveam dreptul la 30 de zile sa stau cu familia, nu mi s-a dat decat o zi. (…) Lipsa de libertate inseamna complicitate. Sunt exact cum m-au facut judecatorii – un salbatic -, pentru ca nu am mama si nu am familie. Nu am casa, nu am nimic. Asta se intampla acum in Romania, intr-un stat de drept. (….) in fiecare zi, familia mea a fost terorizata cu stiri: Becali a slabit 19 kilograme – n-am slabit 19 kilograme, Becali paralizeaza – n-am paralizat inca. Daca tot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea romaneasca mi-o da, la cinci zile sau la 10 zile sa vin sa-mi iau familia in brate, sa-mi iau mama in brate, sa o sarut si sa plec sa-mi execut pedeapsa? Este vocea suferintei unui barbat care este batjocorit”, a spus finantatorul Stelei.

Becali s-a referit si la problemele sale de sanatate, dar si la regimul deschis al pedepsei sale. “Doctorul spune ca trebuie sa fiu operat, altfel nu pot face puscarie. Cui sa fac eu rau sub paza si de ce? La regimul meu, regim deschis, poti sa pleci singur si la teatru, liber fara paza. Daca eu ma pot duce la doctor fara paza, cum spune legea, cum sa ma operez cu paza? Respectati legea”, a declarat el, in acelasi interviu.

Finantatorul Stelei a mai spus ca nu se va mai implica niciodata in politica, iar de fotbal se va ocupa “numai pentru a face bani”.

Interviul cu Gigi Becali a fost difuzat dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca pana acum nu a avut motive sa acorde nicio gratiere in actualul mandat, mentionand ca va reflecta de la caz la caz si ca presedintele poate face mult rau justitiei prin abuzul de gratieri.

seful statului a precizat ca mama lui George Becali a venit, marti, la Cotroceni, la Relatii cu publicul, unde a lasat o petitie. Presedintele a amintit faptul ca exista un aviz negativ din partea Ministerului Justitiei cu privire la gratierea lui George Becali, care este facultativ.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri si petitii din Parlament o petitie prin care cere incetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamand ca este torturat si ca are parte de tratamente inumane in detentie.

in petitie, Becali, inchis la Penitenciarul Poarta Alba, se plange ca nu ii este permisa efectuarea unei interventii chirurgicale si tratamentul aferent “intr-o unitate spitaliceasca fara paza, din afara tarii, dotata cu aparatura medicala necesara, pentru solutionarea bolii grave” de care sufera.

De asemenea, finantatorul Stelei spune ca nu poate lua legatura cu familia, el mentionand ca a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, insa toate demersurile i-au fost respinse.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Tribunalul Constanta a respins, in 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Constanta.