INTERVIU Federico Piovaccari: Uniti spre titlul 25 si Champions League

Federico Piovaccari, noul atacant italian al Stelei, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al ros-albastrilor in care a povestit cum au decurs negocierile dintre el si gruparea din Ghencea, care sunt planurile de viitor in tricoul campioanei Romaniei si ce obiective personale are.

Federico Piovaccari a vorbit pentru prima oara din calitatea de jucator al Stelei Bucuresti, atacantul de 28 de ani acordand un interviu exclusiv site-ului oficial al gruparii din Ghencea pe care vi-l prezentam integral.

Federico, bine ai venit la Steaua. Spune-ne cum ai primit vestea ca esti dorit in Ghencea?

Cum am aflat de posibilitatea de a ajunge aici, l-am rugat pe impresarul meu sa intensifice negocierile si sa se puna de acord cu Steaua si Sampdoria cat mai repede. Am spus DA instantaneu. Abia asteptam sa ma intorc din vacanta si sa vin alaturi de noii mei colegi, care erau deja in cantonament.

Care era perceptia ta despre echipa noastra inainte de a primi propunerea?

Stiam ca este cea mai importanta echipa din Romania, fiindca a fost mereu prezenta in cupele europene si am vazut multe meciuri, mai ales in ultimii ani. Imi vin in minte acum acel 3-3 cu Napoli, de la Bucuresti, in care Steaua a jucat foarte bine, dar si jocurile cu Ajax si Chelsea, din sezonul trecut, in care baietii au avut evolutii excelente. De asemenea, am vazut ca Steaua are suporteri foarte “fierbinti”, care pun o presiune extraordinara pe adversari. Ce poate fi mai frumos decat sa ai o asemenea atmosfera la meciuri?

Si ce altceva te-a facut sa accepti asa repede oferta?

Steaua este o echipa foarte buna, este campioana si are mari sanse sa joace in grupele UEFA Champions League. Sa ajungi in aceasta competitie suprema este ceva extraordinar, reprezinta o lovitura de imagine pentru orice jucator. Ar fi prima data pentru mine si m-as bucura enorm. Am venit sa joc cat pot de bine si cat mai devreme posibil, desi sunt constient ca am mult de recuperat la nivel de pregatire in comparatie cu colegii mei.

Ce asteptari ai de la acest sezon? Atat la nivel de echipa, cat si in plan personal?

Atat la nivel de echipa, cat si personal, sper sa castigam Super Cupa, campionatul, Cupa Romaniei si sa jucam in grupele UEFA Champions League. Strict personal, sper sa rasplatesc increderea acordata de catre conducere si antrenor. In plus, stiu ca am fost adus aici sa dau goluri si sa-l inlocuiesc, cat de bine voi putea, pe golgeterul Raul Rusescu. Acesta a facut o impresie extraordinara la Steaua si stiu ca va fi dificil sa-l ajung. Promit ca voi incerca!

Ce mesaj le transmiti suporterilor?

Le pot spune ca voi da totul pentru a recupera zilele de pregatire pierdute si ca ma voi stradui sa dau cat mai multe goluri, pentru a-i face sa exulte. M-as bucura sa inscriu inca de la debut si sa ma bucur alaturi de ei si de colegi! Si inca ceva: UNITI SPRE TITLUL 25 SI CHAMPIONS LEAGUE!

Sursa foto: steauafc.com