INTERVIU RARES MANESCU: Am sprijinit un numar mare de PROIECTE dedicate TINERILOR din comunitate

Intr-o perioada in care activitatea institutiilor publice reprezinta o tema de interes pentru cetateni, l-am contactat pe PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU, si am inceput dialogul cu domnia sa cu o intrebare simpla si la obiect: care sunt activitatile curente ale PRIMARIEI?

RARES MANESCU: Dupa TRAGEDIA de la CLUBUL COLECTIV, am demarat o ampla actiune de control. In urma verificarilor efectuate la cluburile si barurile din SECTORUL 6, am aplicat amenzi de peste 110.000 de lei.

Nu este singura masura pe care am luat-o pentru a creste siguranta membrilor comunitatii.  Am dispus ca Politia Locala sa mareasca frecventa de patrulare pe timpul noptii si astfel, in luna octombrie, agentii au aplicat amenzi pentru nerespectarea ordinii publice de peste 40.000 de lei. Actiunile vor continua si vom informa lunar membrii comunitatii despre rezultatele lor.

CITESTE SI: INTERVIU RARES MANESCU: AM DEZVOLTAT IMPREUNA CU PARTENERII AMERICANI UN PACHET DE SERVICII INTEGRATE DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI

De asemenea, ne-am indreptat atentia catre persoanele din grupurile vulnerabile.  Am lansat, la Scoala pentru deficienti de auz “Sfanta Maria” din SECTORUL 6, numarul de urgenta 113 pentru persoanele cu dizabilitati de auz sau vorbire, care le permite sa sesizeze autoritatile si sa primeasca ajutor de urgenta  in situatii limita. Aceasta initiativa constituie un pas extraordinar pentru a crea conditii de viata egale pentru toti membrii comunitatii. Este foarte important pentru persoanele cu dizabilitati, si mai cu seama pentru tineri, sa invete de mici cum sa procedeze, asa incat sa fie pregatiti sa efectueze un apel de urgenta daca vreodata va fi cazul.

Nu este primul proiect prin care gasim solutii pentru integrarea optima in societate a copiilor de la aceasta scoala. Cu cativa ani in urma, printr-un parteneriat public-privat, am oferit elevilor posibilitatea de a invata o meserie. Ei beneficiaza de o minitipografie chiar in incinta scolii „Sfanta Maria”, deoarece aceasta este o meserie pe care o pot accesa cu usurinta.  Elevii au parte de o instruire temeinica, asigurata de specialisti. Pentru ca a fost incununat de succes, proiectul se desfasoara in fiecare an.

Mondonews: Mai puteti enumera si alte proiecte de acest fel?

RARES MANESCU: Administratia Locala este adesea implicata in activitati ce vizeaza grupuri specifice ale comunitatii. De pilda, am primit aprecieri de la Ministerul Apararii Nationale pentru promovarea valorilor armatei romane, dar si de la Politia Romana, pentru sprijinul acordat fortelor de ordine in realizarea misiunilor din teren. Politia locala SECTOR 6 si Politia nationala colaboreaza in programul  “Zona speciala de siguranta publica”,  in vederea prevenirii si combaterii fenomenelor infractionale, in special a infractiunilor cu violenta, furturi din locuinte si societati comerciale, a  furturilor din autoturisme si a talhariilor. Prin acest program, timpul de interventie al echipajelor politiei locale a fost redus, iar agentii nostri si cei ai Politiei nationale si-au intarit cooperarea, prin schimburi de bune practici.

Contributia noastra este apreciata si in proiectele sociale. Ca un simbol al pretuirii din partea organizatorilor Galei gesturilor de suflet in sanatate mintala , la care participam in fiecare an, doctorul Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar, a acordat PRIMARIEI SECTORULUI 6 distinctia “Daruiesti speranta”.

In ceea ce priveste proiectele educative, am primit un simbol de apreciere din partea Asociatiei Romane pentru Protejarea si Respectarea victimelor din Evenimente Rutiere, deoarece am sprijinit demersurile asociatiei de educare a copiilor. Membri ai asociatiei, impreuna cu agenti ai Politiei Locale si ai Politiei Rutiere participa la seminarii de informare a elevilor cu privire la pericolele circulatiei neregulamentare, ii invata regulile de circulatie si le expun metodele de crestere a sigurantei pe strada.

Mondonews: Sunteti implicati si in proiecte internationale?

RARES MANESCU:  Bineinteles, romanii din Moldova, din Serbia si din nordul Bucovinei ne-au multumit pentru sprijinul pe care il acordam pentru promovarea culturii romanesti, prin programele la care colaboram. Am participat la campania„Romani pentru romani”, pornita din dorinta de a imbunatati situatia romanilor din comunitatile istorice ce se regasesc in tarile vecine, Ucraina si Serbia. Prin aceasta campanie, ce a debutat in 2013, dar si prin toate celelalte care i-au urmat, am colectat si trimis mii de carti ce au contribuit la pastrarea limbii romane si a traditiilor nationale. Cartile au fost insotite de mesaje ale elevilor din SECTORUL 6 catre copiii romani din afara granitelor.

CITESTE SI: PROIECTELE SOCIALE INITIATE DE PRIMARUL RARES MANESCU, PREMIATE LA CONFERINTA INTERNATIONALA „INOVATIE SI CALITATE IN SECTORUL PUBLIC”

Am sprijinit un numar mare de proiecte dedicate tinerilor din comunitate, Palatul Copiilor “Golescu-Grant” din SECTORUL 6 desfasoara in fiecare zi programe specifice dedicate lor. De asemenea, Federatia Romana de Lupte ne-a acordat distinctii pentru sprijinul pe care il acordam sportivilor in cadrul competitiilor internationale si prin organizarea de competitii nationale in SECTORUL 6. Avem copii premiati in competitii internationale de arte martiale si suntem extraordinar de mandri pentru ca micii campioni vin din mediul delicat al asistentei maternale, aflandu-se in grija DGASPC SECTOR 6.

Performantele copiilor din comunitate au fost recompensate si la competitii internationale de dans, anume World Dance Master, ce a avut loc in Croatia. Pe plan intern, am sustinut Cupa Mondiala de Gimnastica Ritmica de la Bucuresti, unde au participat sportive din 34 de tari, cu varste cuprinse intre 16-23 de ani. De asemenea, suntem alaturi de echipa de scrima a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua”, care se lupta, la fiecare competitie, sa obtina medaliile de aur.

Mondonews: va multumim!

Sursa foto: primarie6