INTERVIU RARES MANESCU: Derulam multe proiecte prin care sprijinim EDUCATIA TINERILOR din SECTORUL 6

Proiectul SOCIALXCHANGE, demarat la initiativa PRIMARULUI SECTORULUI 6, RARES MANESCU, a fost recunoscut ca un exemplu de buna practica la nivel european in cadrul lucrarilor Conferintei Europene a Calitatii ”Intarirea capacitatii administratiei publice in prezent si provocarile viitoare care au avut loc la inceputul acestei luni in Luxemburg.

Primarul RARES MANESCU a acceptat sa discute cu MONDONEWS despre acesta reusita notabila a ADMINISTRATIEI PUBLICE SECTOR 6, dar si despre cateva proiecte aflate in derulare strict legate de educatia tinerilor din SECTORUL 6 in vederea pregatirii acestora pentru provocarile concrete ale vietii de adult..

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE RARES MANESCU, PREMIAT IN CADRUL GALEI PREMIILOR DE EXCELENTA ADMINISTRATIE 2015

MONDONEWS: Domnule primar, institutia pe care o conduceti a fost premiata la Conferinta Europeana a Calitatii pentru activitatea dedicata asistentei sociale. Doar strainii va apreciaza activitatea?

RARES MANESCU (rade): Nu, nu doar in afara tarii proiectele noastre sunt apreciate, dar in Romania administratia locala nu primeste atat de multa atentie. Tocmai ce am primit o distinctie si la Gala Premiilor Administratie.ro ce a avut loc la Brasov pentru magazinul SOCIALXCHANGE. Ceea ce vreau sa va spun este ca nu aceste premii sunt cele care ne multumesc si ne motiveaza cel mai mult.

CITESTE SI: PROIECTUL SOCIALXCHANGE INITIAT DE RARES MANESCU, APRECIAT LA CONFERINTA EUROPEANA A CALITATII

MONDONEWS:  Aveti exemple de lucruri mai importante ca premiile interne si internationale?

RARES MANESCU: Da. Din acest punct de vedere, mai multa multumire exista in diplomele simple, neprotocolare, pe care ni le ofera cei cu care colaboram pentru dezvoltarea comunitatii. Derulam multe proiecte prin care sprijinim educatia tinerilor din sector, pregatindu-i pentru provocarile mai concrete ale vietii de adult.

Unul dintre cele mai creative astfel de proiecte este targul firmelor de exercitiu, realizat impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti la Colegiul Economic « Costin C. Kiritescu ». Targul International al Firmelor de Exercitiu, aflat in acest an deja la a doua editie, reprezinta o serie de competitii intre diferite modele de societati comerciale.

Firma de exercitiu este un concept didactic, bazat pe invatarea prin practica. Este o simulare a unei firme reale, care poate fi realizata prin implicarea directa a unui profesor coordonator. O firma de exercitiu oglindeste operatiunile lumii afacerilor in mediul virtual.

Pentru elevii  din SECTORUL 6 exista doua optiuni de inscriere: fie se inscriu cu o societate comerciala a carei activitate o definesc singuri, fiind supusi jurizarii colegilor, fie se inscriu in juriu si evalueaza activitatea firmelor, asemenea oamenilor de afaceri. Scopul este stimularea spiritului antreprenorial, in conditiile in care peste 80% dintre tinerii din Bucuresti doresc sa-si deschida propria firma si nu sa lucreze pentru altcineva, conform unui sondaj recent.

Elevii invata sa initieze o afacere, sa faca tranzactii, sa negocieze, sa realizeze materiale publicitare si oferte, sa tina evidenta contabila a activitatii. Este un proiect extraordiar dedicat copiilor. Prin acest eveniment, ne-am propus sa-i invatam pe tinerii participanti sa se familiarizeze activitatile unei firme reale, sa dobandeasca competente in toate activitatile si departamentele unei firme, competente necesare pentru a decide trecerea la nivelul urmator – excelenta in afaceri.

La finalul evenimentului, organizatorii au tinut sa multumeasca administratiei locale si ne-au acordat o diploma care inseamna mai mult pentru noi decat premiile internationale, deoarece este o recunoastere a  aprecierii comunitatii.

CITESTE SI: RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6, SPRIJINA FORMAREA PROFESIONALA DIN CADRUL O’SCAR – SCOALA COMERCIALA AUSTRIACA DIN ROMANIA

MONDONEWS:  Este singurul exemplu?

RARES MANESCU: Nu, bineinteles. Organizatorii proiectului «Viata fara violenta », care au avut o serie de intalniri cu elevii din scolile si liceele din SECTORUL 6 pentru a le explica principiile unei comunicari interpersonale corecte, nonviolente, au avut aceeasi initiativa. Mai mult, si cu asta inchei, administratia locala a primit recunostinta unui parinte paroh care este foarte activ in proiecte sociale si implicat in viata cetatenilor din Drumul Taberei. Noi am incercat sa il sprijinim in organizarea unei echipe de rugby a copiilor din cartier. Proiectul s-a bucurat de succes la nivel local si a adus multa bucurie in comunitate, mai ales celor mici, astfel ca ulterior parintele a dus la bun sfarsit si un proiect pentru promovarea transportului alternativ, pe bicicleta.

Sursa foto: primarie6