Interviu RARES MANESCU: In SECTORUL 6, contribuabilii beneficiaza de reducerea cu 50% a obligatiilor restante datorate

In continuare va prezentam ultima parte a interviului realizat de Mondonews cu primarul SECTORULUI 6, RARES MANESCU. O discutie despre modificarile taxelor si impozitelor, dar si despre cum incearca sa vina Consiliul Local al Sectorului 6 in sprijinul contribuabililor prin reducerea a unei cote echivalenta cu 50% din obligatiile fiscale restante

Domnule primar RARES MANESCU, se discuta intens in aceasta perioada despre modificari ale taxelor si impozitelor prevazute de noul Cod Fiscal. Ati anuntat si modificari de taxe prevazute prin Hotarari ale Consiliului Local Sector 6. Puteti sa ne detaliati aceste prevederi suplimentare?

RARES MANESCU: La nivelul Consiliului Local, in decembrie anul trecut, am adoptat cateva hotarari pentru cetatenii Sectorului. Vreau sa precizez inca de la inceput ca nu este vorba de mariri de taxe, dimpotriva. Pe de-o parte, am anulat creantele fiscale mai mici de 40 de lei, aflate in sold la data de 31.12.2015, datorate de persoanele fizice si juridice.

De asemenea, am propus Consiliului Local sa aprobam mai multe facilitati fiscale pentru contribuabilii nostri, atat persoane fizice, cat si persoane juridice. Prin votul consilierilor locali, administratia Sectorului 6 a decis anularea unei cote de 50% din obligatiile fiscale restante datorate ca urmare a neachitarii obligatiilor principale restante la data 30 septembrie 2015.

Am luat aceasta decizie pentru a ajuta membrii comunitatii aflati in dificultate. Reducerea datoriilor locale ale cetatenilor ajuta la depasirea unor momente delicate pe care oamenii le traverseaza si, mai mult decat atat, contribuie la diminuarea arieratelor la bugetul local.

Reducerea datoriilor este o masura care va multumi comunitatea SECTORULUI 6. Este aceasta singura masura de ordine fiscal pe care ati propus-o in Consiliul Local ?

RARES MANESCU: Dupa cum am spus, este in interesul administratiei publice locale ca obligatiile fiscale sa fie achitate la timp. Bugetul local se construieste si din veniturile pe care le avem de la contribuabili si, in acelasi timp, mi s-a parut normal sa luam masuri care sa ii ajute pe cetateni. Dupa anii de criza economica, desi Bucurestiul a inceput sa isi revina, lucrurile nu sunt extraordinare si este de dorit ca administratia sa vina in intampinarea nevoilor cetatenilor.

CITESTE SIINTERVIU RARES MANESCU: Sectorul 6 a anulat datoriile la stat mai mici de 40 de lei si nu solicita declaratii de impunere pentru locurile de parcare existente

Nu este singura noutate. In 2016 a intrat in vigoare noul Cod Fiscal, care contine reglementari diferite. Am venit deja in sprijinul contribuabililor, informand prin comunicate de presa, pe pagina de internet si pe paginile de facebook membrii comunitatii despre modificarile operate in Cod. Astfel, incepand cu anul 2016, impozitul pe cladiri va fi determinat in functie de destinatia cladirii, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice. In noul Cod Fiscal, exista cladiri cu destinatie rezidentiala, mixta si nerezidentiala.

Pare complicat. Nu toti cetatenii stapanesc aceste cunostinte si nu toti bucurestenii au acces la paginile de internet.

RARES MANESCU: Este adevarat, dar angajatii nostri de la Directia de Taxe si Impozite Locale explica fiecaruia dintre contribuabili modificarile legislative atunci cand acestia ajung la sediile noastre. Asa se intampla ori de cate ori ne confruntam cu modificari ale legilor in vigoare. Este normal ca oamenii sa fie informati de catre reprezentantii administratiei prin toate mijloacele necesare. Comunicarea noastra dedicata contribuabililor nu este exclusiv electronica, desi vreau sa va spun ca ghiseul.ro, prin care contribuabilii isi pot achita obligatiile fiscale online, a facut multora viata mult mai usoara.

Pentru orice fel de neintelegeri, cetatenii Sectorului 6 ni se pot adresa direct la sediile Directiei de Taxe si Impozite, la Biroul Unic, sau la adresele de mail pe care le avem publice pe pagina de internet, sau chiar pe pagina de facebook a Primariei. 

Sursa foto: primarie6