INTERVIU RARES MANESCU: Sectorul 6 a anulat datoriile la stat mai mici de 40 de lei si nu solicita declaratii de impunere pentru locurile de parcare existente

La fiecare inceput de an, contribuabilii isi pun o suma de bani deoparte, suma destinata exclusiv taxelor si impozitelor. Cetatenii din SECTORUL 6 nu fac nici ei rabat de la aceasta indatorire. In legatura cu acest subiect, dar si cu cel legat de declaratiile de impunere necesare pentru locurile de parcare am stat de vorba cu PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU, care a venit cu o serie de precizari utile si necesare  pentru cetatenii din Sectorul 6.

Domnule primar, orice inceput de an inseamna pentru bucuresteni plata taxelor si impozitelor. Puteti sa ne spuneti daca aveti si vesti bune pentru cetatenii sectorului dumneavoastra?

RARES MANESCU: Inca de anul trecut, am initiat pentru membrii comunitatii Sectorului 6 mai multe hotarari ale Consiliului Local care vizeaza reducerea taxelor si a impozitelor. Unele dintre masurile aprobate de noi sunt dedicate bun-platnicilor si incurajeaza cetatenii sa isi plateasca integral datoriile catre stat, iar alte masuri au aplicabilitate generala. Hotararile pe care le-am inaintat spre aprobare Consiliului Local sunt in acord cu noul Cod Fiscal, care modifica la randul lui legislatia.

Astfel, Consiliul Local a aprobat, in sedinta din 17 decembrie 2015, Hotararea privind anularea creantelor fiscale mai mici de 40 de lei, aflate in sold la data de 31.12.2015, datorate de persoanele fizice si juridice.

Potrivit acestei hotarari, se anuleaza creantele fiscale restante mai mici de 40 de lei aflate in sold la data de 31 decembrie 2015, inregistrate in evidentele fiscale ale Directiei de Impozite si Taxe Locale Sector 6. Suma prevazuta in acest sens pentru contribuabilii persoane juridice este de 8.757,46 lei, iar pentru contribuabilii persoane fizice – 142.283,98 lei.

Am considerat ca masura optimizeaza costurile cu recuperarea creantelor nesemnificative, a dobanzilor si a penalitatilor de intarziere cu valoare redusa. In acest fel, creste eficienta procesului de incasare a datoriilor catre stat, in contextul in care, pentru creantele fiscale cu valoare simbolica, se cheltuie mai mult cu recuperarea lor.

CITESTE SI: INTERVIU RARES MANESCU: SMART-PARKING-urile POT CONTRIBUI DECISIV LA IMBUNATATIREA CALITATII VIETII IN SECTORUL 6

Domnule primar, saptamana trecuta bucurestenii au fost speriati de un anunt privitor la situatia platilor si a declaratiilor de impunere necesare pentru locurile de parcare. Ce se intampla la PRIMARIA SECTORULUI 6?

RARES MANESCU: Orice stire despre locurile de parcare produce panica in Capitala si este de inteles acest lucru, deoarece soferii bucuresteni au o mare problema cu numarul locurilor de parcare. Noi, la nivelul SECTORULUI 6, am comunicat cetatenilor despre ce este vorba.

Cetatenii din Sectorul 6 care au locuri de parcare atribuite de Primarie trebuie sa plateasca suplimentar pentru parcarea de domiciliu anul acesta?

RARES MANESCU: Subliniez din nou ca declaratia de impunere se aplica doar pentru obtinerea unui loc de parcare nou si se depune in termen de 30 de zile de la obtinerea acestuia, in baza contractului incheiat cu A.D.P.D.U. Sector 6 – Serviciul Parcari.

Potrivit prevederilor H.C.G.M.B. nr. 124/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu prevederile H.C.L. Sector 6 nr. 193/2009, in Sectorul 6 nu este necesara depunerea unei declaratii de impunere pentru parcarile de resedinta deja inchiriate de la ADPDU Sector 6, deoarece dreptul de folosinta a locului de parcare se prelungeste prin plata taxei de parcare la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6, cu conditia respectarii de catre beneficiar/utilizator a conditiilor cumulative de atribuire a locului de parcare, asa cum prevede art. 9 alin. 2 din H.C.G.M.B. nr. 124/2008 coroborat cu H.C.L. Sector 6 nr. 84/2014.

Nu ratati, maine, partea a doua a interviului realizat cu PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU, despre modificarile taxelor si impozitelor prevazute de noul Cod Fiscal si hotararile luate de edil in legatura cu obligatiile restante ale contribuabililor din SECTORUL 6.

Sursa foto: primarie6