INTERVIU RAZVAN SAVA: ”Cel mai prost rezultat pentru cetatenii din SECTORUL 4: sa ramana primar Baluta”

Primarul interimar al Capitalei, RAZVAN SAVA, a acordat un interviu Politicscan in care vorbeste despre candidatura sa la PRIMARIA SECTORULUI 4, despre relatia cu fostul primar de sector, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, si sprijinul pe care acesta i-l acorda, dar si despre principalul sau contracandidat de la PSD, DANIEL BALUTA.

Domnule RAZVAN SAVA, cum  a inceput aceasta campanie pentru dumneavoastra?

RAZVAN SAVA: E oarecum dificil pentru ca sunt si Primar General interimar al Capitalei si trebuie sa ma impart intre problemele de la primarie si campania de la sectorul 4.

De ce nu v-ati luat concediu?

RAZVAN SAVA: Concediile incep din iulie. Eu nu m-am plans. Pot sa duc, fara probleme. V-am spus doar ca pentru mine e mai dificil poate decat pentru alti candidati de la sectoare.

Apareti deja in poze cu ”inamicul public nr.1”, primarul Piedone. Inteleg ca acesta va recomanda direct alegatorilor din sectorul 4 pentru functia de primar. Va simtiti confortabil cu asta?

RAZVAN SAVA: Ma simt confortabil cand orice om ma voteaza si ma recomanda altora sa ma voteze. Asta inseamna ca oamenii au incredere in tine.

Stati putin, aici vorbim de o persoana publica foarte controversata, fost primar de sector…

RAZVAN SAVA: Controversata pentru cine si pentru ce? Eu merg prin sector si cetatenii din 4 nu au decat cuvinte de lauda pentru fostul primar. Pentru ca, sa nu fim ipocriti, omul asta a facut ceva pentru ei si pentru sector. Si se vede. Eu nu pot fi politicianist sa spun ca albul e negru doar pentru ca e campanie electorala. As jigni inteligenta celor carora le cer votul.

Pare ca uitati ce s-a intamplat la Colectiv anul trecut…

RAZVAN SAVA: Nu, n-am uitat nimic si cred ca n-avem dreptul sa uitam. Dar, din cate stiu, exista un dosar la Parchet si fostul primar este in procedurile judiciare. Nu are nicio condamnare, nu mai e nici macar in arest.

Bine, dar e suspect…

RAZVAN SAVA: Da, e suspect, el si altii, in speta respectiva. Dar eu nu ma susbstitui judecatorilor si procurorilor. Justitia nu se face in strada intr-un stat de drept.

Totusi, chiar pana la o sentinta definitiva, e moral sa candideze domnul Piedone?

RAZVAN SAVA: Din cate stiu nu candideaza la functia de primar.

CITESTE SI: VIDEO EXCLUSIV. TANDEM PIEDONE SAVA PENTRU SECTORUL 4

A incercat asta. Credeti ca a fost moral?

RAZVAN SAVA: A incercat si n-a reusit. Nu e imoral sa incerci.

Nu la asta ma refer. Totusi, fostul primar Piedone este pe lista de consilieri ai PPUSL.

RAZVAN SAVA: Da, stiu asta. Justitia i-a admis aceasta candidatura, deci respectam deciziile justitiei sau nu?

Legal are dreptul, dar credeti ca e moral?

RAZVAN SAVA: Domnul Piedone este nevinovat pana la o decizie definitiva. Ca mine si ca dumneavoastra. Pe cine ajuta sa-l punem la zid? In niciun caz nu ajuta actul de justitie.

Deci va simtiti confortabil cu sprijinul declarat al domnului Piedone?

RAZVAN SAVA: Nu doar ca ma simt confortabil, dar cred ca este onorabil ca fostul primar, caruia nimeni nu-i poate contesta meritele in administrarea sectorului patru, care este apreciat de cetateni pentru ce a facut pentru ei sa te recomande pentru functia de primar.

Credeti, totusi, ca PNL are o problema cu asta?

RAZVAN SAVA: In ce sens sa aiba?

Nu stiu, poate ca sunteti sustinut de un om din alt partid, respectiv din PPUSL.

RAZVAN SAVA: Nu vad nimic rau in asta. Eu sunt candidatul PNL la sectorul patru si, daca un alt partid sau un om dintr-un alt partid decide sa-mi ofere sustinere, niciodata nu voi refuza asta. Nu e nici pragmatic si nici politicos. Eu cred ca pot face ceva pentru bucuresteni din functia de primar al sectorului patru. Dar, ca sa ajung primar, am nevoie de voturi. Oricine ma voteaza sau ma recomanda e bine venit. Si ii multumesc pentru incredere.

Ma gandeam totusi ca se va crea o confuzie…

RAZVAN SAVA: Ce confuzie? PPUSL nu are un candidat la functia de primar al sectorului patru. Domnul Piedone a decis sa ma sustina pe mine pentru functia de primar. Sunt convins insa ca va sustine propriul sau partid, cu lista lui de consilieri, si nu PNL. PNL ma sustine pe mine.

Domnul Baluta de la PSD e intr-un razboi cu fostul primar Piedone. Si acuza o intelegere intre dumneavoastra si acesta. Aveti o intelegere cu domnul Piedone?

RAZVAN SAVA: Eu incerc in aceasta campanie sa cad la o intelegere cu o majoritate a locuitorilor din sectorul patru. Si sper sa reusesc. Sper sa-i conving ca sunt mai onest si mai pus pe treaba decat interimarul Baluta de la patru, care, de cateva luni, a pus primaria pe butuci. Asta-i intelegerea pe care vreau sa o fac.

Bun, dar aici pare ca va sprijina si primarul Piedone…

RAZVAN SAVA: Ii multumesc pentru asta.

Ce primeste la schimb? Sau ce va primi daca veti ajunge primar cu sprijinul lui?

RAZVAN SAVA: N-a cerut nimic dl. Piedone. Dar sunt convins ca va face parte din Consiliul Local si sper sa facem echipa dupa 5 iunie si sa continuam lucrurile bune pe care le-a facut in sector, sa incepem si altele pe care n-a apucat sa le faca.

Adica veti face majoritate cu consilierii PPUSL?

RAZVAN SAVA: Majoritatile se fac dupa alegeri, dupa ce vedem scorurile partidelor. Ce va spun insa este ca si eu si domnul Piedone am cazut de acord, dupa cele 6 luni de interimat al domnului Baluta de la PSD, ca ar fi un pericol pentru cetatenii din sector ca Baluta sa ajunga primar si PSD sa aiba majoritatea in Consiliu. E datoria noastra sa oprim degringolada de la primarie. Deocamdata, atat. Restul, vazand si facand.

Care ar fi cel mai prost rezultat pentru dumneavoastra?

RAZVAN SAVA: Nu e important. Cel mai prost rezultat pentru sectorul 4 ar fi sa ramana Baluta primar.

Sursa text: PoliticScan