Intonarea IMNULUI NATIONAL va fi OBLIGATORIE pe stadioane si baze sportive

Intonarea imnului national va fi obligatorie pe stadioane si baze sportive, cu ocazia ”competitiilor sportive oficiale, de nivel national, etapele finale, pentru toate categoriile de varsta”, potrivit unui proiect de lege initiat de liderii PSD, citat de Mediafax.

Proiectul de lege se afla in dezbatere publica la Senat, si este sustinut de liderul partidului, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, liderul grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor, liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, seful PSD Bucuresti, Gabriela Firea, si deputatii Florin Iordache, Marian Neacsu.

CITESTE SI: PSD SOLICITA PNL SA RETRAGA LEGEA PREVENTIEI IN SANATATE

Potrivit expunerii de motive, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a solicitat Parlamentului amendarea legii privind arborarea drapelului, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei. Astfel, initiatorii au considerat ca este necesara impunerea unor “masuri chiar simbolice dar puternice” privind obligativitatea intonarii imnului national.

“Considerand ca, uneori, masuri chiar simbolice dar puternice, se impun, va inaintam spre dezbatere si aprobare prezenta propunere legislativa care are ca obiect de reglementare largirea cadrului vizand obigativitatea intonarii imnului national. Prezenta completare a legislatiei are drept scop sa contribuie la intarirea sentimentului competitorilor sportivi de orice varsta de apartenenta la un mediu sigur, protector, lipsit de discriminari sau tensiuni sociale statul roman”, potrivit expunerii de motive.

Sursa foto: sport