INTRARE GRATUITA pentru adulti si copii la GRADINA ZOOLOGICA BUCURESTI, de ZIUA INTERNATIONALA A TIGRULUI

Adultii si copiii vor avea marti INTRARE GRATUITA la Gradina Zoologica Bucuresti, cu prilejul ZILEI INTERNATIONALE A TIGRULUI, a anuntat Primaria Capitalei.

Gradina Zoologica ii asteapta pe bucuresteni, marti, incepand cu ora 09.00, la ZIUA INTERNATIONALA A TIGRULUI, ocazie cu care, in interiorul parcului, vor fi organizate o serie de activitati menite sa atraga atentia publicului asupra problemei disparitiei tigrilor.

Astfel, incepand cu ora 10.00, in interiorul Gradinii Zoologice Baneasa va fi organizat un seminar pentru copii cu varste cuprinse intre sapte si 14 ani. In cadrul seminarului se va discuta despre specia tigrului, habitatul sau natural si problemele cu care se confrunta in ultimii ani.

Citeste si: ZIUA MONDIALA A MEDIULUI, sarbatorita la Gradina Zoologica Bucuresti

Seminarul se va desfasura in fata zonei in care sunt concentrati tigrii, zona pe care vizitatorii o pot descoperi cercetand harta de la intrarea in Gradina Zoologica. Seminarul va fi sustinut de Biolog Motea Georgeta.

Totodata, pentru a-i implica pe bucuresteni in acest eveniment menit sa atraga atentia asupra populatiei fragile de tigri, vizitatorii sunt invitati sa poarte un obiect vestimentar care sa imite blana tarcata a unui tigru, sau, sa se deghizeze intr-un  tigru, pictandu-se pe fata.

In ultimul secol, dintre cei 100.000 de tigri aflati in libertate 97 la suta au disparut. Daca anul trecut puteau fi gasite in libertate 3.200 de exemplare, anul acesta populatia a ajuns la 3.000. In acest ritm, avertizeaza specialistii, toti tigrii aflati in libertate vor disparea in urmatorii cinci ani. Printre cauzele acestei situatii tragice se numara pierderea habitatului natural, interventia omului si schimbarile climatice.

In anul 2010, in cadrul summit-ului care a avut loc in Sankt Petersburg, dedicat tigrului, ziua de 29 iulie a fost stabilita ca ZIUA INTERNATIONALA A TIGRULUI, iar de atunci ea este sarbatorita anual in toata lumea.

Citeste si: INTRARE GRATUITA la Zoo Bucuresti pentru copii, de Ziua Mondiala a Mediului

Gradina Zoologica din Bucuresti se mandreste cu cinci exemplare de tigru care au reprezentat, inca de la aparitia lor in cadrul institutiei, una dintre cele mai mari atractii. Dintre puternicele feline, tigroaica Luna este nascuta chiar in Capitala si crescuta de ingrijitorii de la Zoo.