Intrați pe electriceconstrucții.ro și alegeți cele mai bune becuri, la prețuri avantajoase!

Gama de becuri de la electriceconstructii.ro ofera tuturor cumparatorilor o sansa egala de a achizitiona produse de calitate folosite chiar si in domenii profesionale, insa fara a depinde de un buget mare. Cei care doresc astfel de produse nu trebuie decat sa acceseze link-ul https://www.electriceconstructii.ro/becuri,  iar acolo vor gasi tot ce au nevoie.

Categoriile de becuri de la electriceconstructii.ro se disting in doua tipuri:

– Becuri LED;
– Becuri incandescente;

Becuri cu incandescenta – Acestea sunt becurile vechi, „tipice”, cu care multi dintre noi am crescut. Nu sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si nu dureaza mult.

Becuri fluorescente compacte  – Acestea sunt becurile „spirale” care ne pot veni in minte atunci cand ne gandim la becurile eficiente din punct de vedere energetic.

LED-uri – Becurile LED sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, dar pastreaza in continuare aspectul unui bec incandescent.

Din punct de vedere tehnic, becurile cu LED-uri nu sunt becuri – LED-urile inseamna „dioda emitatoare de lumina”. Sunt semiconductori mici (diode) infasurate in plastic pentru a proteja elementele si a focaliza lumina. O dioda este „un dispozitiv semiconductor cu doua terminale, care permite de obicei fluxul de curent intr-o singura directie”. Curentul intra intr-un anod (+) si curge dintr-un catod (-). LED-urile nu au nici macar filamente de sarma precum o bec.

Cand vorbim despre un „bec obisnuit”, ne referim la un bec incandescent, tipul existent de cand Thomas Edison si-a brevetat inventia in 1879. Aceste becuri au filamente care stralucesc, producand atat caldura, cat si lumina atunci cand energia curge prin ele. LED-urile, pe de alta parte, au electroni care curg pentru a crea fotoni – lumina pe care o putem vedea. Fotonii nu genereaza aproape caldura. De asemenea, LED-urile necesita mult mai putina energie pentru a crea aceeasi cantitate de luminozitate ca si luminile incandescente si dureaza mult mai mult.

LED-urile folosesc mai putina energie decat becurile incandescente, deoarece lumina diodei este mult mai eficienta, din punct de vedere energetic, decat lumina cu filament.

Becurile cu LED folosesc cu peste 75% mai putina energie decat iluminatul cu incandescenta. La niveluri de putere reduse, diferenta este si mai mare. Lampile de iluminat cu LED-uri luminoase utilizeaza doar 11-12 wati, creand in acelasi timp o putere de lumina comparabila cu un bec incandescent de 50 de wati.

Initial, multi oameni preferau CFL-urile decat LED-urile, deoarece arunca un fascicul de lumina mai larg, facandu-le mai bune pentru a fi folosite in veioze. Dar tehnologia LED-urilor se imbunatateste constant, iar LED-urile emit acum o lumina mai larga si mai calda.

Ceea ce face ca LED-urile si becurile CFL sa fie atat de eficiente decat becurile cu incandescenta este cantitatea de energie pe care o folosesc pentru a crea o anumita cantitate de lumina. Cand vorbim despre putere, nu sunt create doua becuri egale. In timp ce un bec de 1.000 de wati de orice tip va folosi aceeasi cantitate de energie, va emite un nivel complet diferit de lumina cu acea energie. De aceea, este crucial sa ne interesam de luminozitate sau lumenii atunci cand comparam becurile.

Un lumen este o masurare a luminii. Daca LED-urile, CFL-urile si incandescentele au toate aceleasi lumeni, acestea au o luminozitate egala. Puteti gasi lumeni enumerati pe ambalajul becurilor. Pentru cea mai eficienta lumina, gasiti lumenul pe care il doriti (cu cat este mai mare, cu atat mai stralucitor) si alegeti becul cu puterea cea mai mica. Probabil ca LED-urile vor castiga in fiecare caz.

Un alt avantaj al LED-urilor este „factorul de hassle”. LED-urile dureaza mult mai mult decat un bec obisnuit, ceea ce inseamna ca economisiti greseala de a cauta sertarul in care ati ascuns becurile – ca sa nu mai vorbim de bani pe becurile noi. Producatorii spun ca un LED dureaza aproximativ 10 ani sau 100.000 de ore de utilizare continua. Durata lunga de viata se remarca drept principalul beneficiu al luminilor LED. Becurile si diodele cu LED au asteptarea remarcabila a duratei de viata operationala de pana la 100.000 de ore. Acesta este 11 ani de continua sau 22 de ani de 50%. Daca lasati dispozitivul LED timp de 8 ore pe zi, ar fi nevoie cu aproximativ 20 de ani inainte de a fi necesar sa inlocuiti becul LED.

LED-urile sunt diferite de iluminatul standard: nu se aprind cu adevarat si nu mai functioneaza ca un standard lumina, in plus, diodele de iluminat emit niveluri de iesire mai mici pe o perioada foarte lunga de timp si devin mai putin stralucitoare.

Desi LED-urile sunt initial scumpe, costul este recuperat in timp si in economisirea bateriei. Utilizarea becurilor cu LED a fost adoptata pentru prima data in comert, unde costurile de intretinere si inlocuire sunt costisitoare. Dar costul noilor becuri LED a scazut considerabil in ultimii ani si continua sa  scada. Astazi, exista multe becuri noi cu LED-uri pentru a fi utilizate in casa, iar costul devine mai putin important. Pentru a vedea o comparatie a costurilor intre diferitele tipuri de becuri cu economie de energie.

Lumina pentru zone indepartate si generatoare portabile – din cauza necesitatii reduse de energie pentru LED-uri, utilizarea panourilor solare devine mai practica si mai putin costisitoare decat utilizarea unei linii electrice sau utilizarea unui generator pentru iluminat in zone indepartate sau in afara retelei. Becurile cu LED sunt, de asemenea, ideale pentru utilizarea cu generatoare portabile mici pe care proprietarii de case le folosesc pentru alimentarea de rezerva in caz de urgenta.

Alege magazinul electriceconstructii.ro si beneficiaza de cele mai noi tehnologii de iluminat!