Întrebări frecvente despre fermitatea pernei

Îți petreci aproximativ o treime din viață dormind, iar somnul adecvat depinde adesea de nivelul tău de confort. Dacă te răsucești des și te trezești noaptea, este timpul să verifici și să vezi dacă tu și perna sunteți compatibili. Perna ideală va susține curbura naturală și alinierea coloanei vertebrale, împiedicând capul să se încline prea mult înainte sau înapoi. Alegerea tipului potrivit de pernă îți poate face călătoria mai ușoară în țara visurilor și îți poate spori energia zilnică, dar găsirea potrivirii perfecte înseamnă să știi ce dimensiune, căptușeală și fermitate funcționează cel mai bine pentru tine.

Există perne pentru diferite poziții de dormit?

Poziția ta de dormit determină locul în care aveți nevoie de cel mai mult sprijin din partea pernei. Răsucirea constantă în somn poate însemna că puneți prea mult stres pe o parte a corpului, iar alegerea unei perne cu sprijinul potrivit poate reduce acest stres. Ar trebui să alegi o pernă care să umple strâns golurile dintre partea superioară a corpului și pat atunci când coloana vertebrală este într-o poziție neutră, iar poziția în care dormi va determina ce fermitate te va ajuta să obții acest lucru.

Dacă dormi pe spate, alege o pernă de densitate medie care să-ți înalțe gâtul fără să ridice capul prea sus. Dormitul cu fața în jos necesită o pernă mai mică, așa că ar trebui să alegeți o pernă plată sau semiplată pentru a vă menține capul, umerii și gâtul în același plan. Dacă vă mutați din greșeală în somn în mai multe poziții, atunci perna universală vă poate ține confortabil în timp ce schimbați pozițiile. În acest caz, folosește perne de densitate medie care oferă suport flexibil pentru ajustări ale posturii.

Care sunt avantajele materialelor de umplutură sintetice?

Majoritatea pernelor sunt umplute cu spumă și poliester. Pernele din spumă cu memorie devin din ce în ce mai populare, oferind fermitate acolo unde ai nevoie și adaptându-se corpului tău pentru un confort sporit.

Spuma se simte elastică, urmează forma corpului tău și revine rapid la forma inițială. Producătorii folosesc spuma pentru a produce diferite grade de rigiditate sau flexibilitate. Spuma se folosește în mod obișnuit în pernele de densitate medie, deoarece poate susține aproape orice poziție de somn. Atât latexul, cât și spuma cu memorie sunt elastice, dar latexul este hipoalergenic, ceea ce îl face o alegere ideală pentru persoanele cu alergii severe.

Sursă:  domo-tex.com