INTRERUPEREA CALDURII in Capitala, cauzata de avarii atat la RADET, cat si la ELCEN

ALIMENTAREA cu CALDURA si APA CALDA pentru mai multe blocuri din Capitala a fost INTRERUPTA din cauza unei avarii la instalatiile RADET si la echipamentele ELCEN, potrivit unui comunicat al producatorului de energie termica Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

Miercuri dimineata, ministrul Energiei, Victor Nicolescu, a efectuat o vizita de lucru la centrala termoelectrica Bucuresti Vest, in vederea clarificarii, impreuna cu conducerea ELCEN, a aspectelor privind asigurarea agentului termic in unele zone din Capitala.

S-au analizat toate detaliile tehnice cu privire la producerea si furnizarea energiei termice in CTE Vest pe toata durata disconfortului termic aparut in zona de vest a Capitalei, precum si modul de asigurare a energiei termice de la celelalte centrale, se arata in comunicat.

Reprezentantii ELCEN au subliniat faptul ca organizarea si mobilizarea prompta a echipelor de interventie au condus la solutionarea avariei produse in data de 4 ianuarie la cazanul de apa fierbinte din CTE Vest, astfel incat, incepand din data de 5 ianuarie, livrarea agentului termic s-a realizat la parametrii solicitati.

‘Intreruperea furnizarii agentului termic in mai multe zone din Capitala a fost o situatie generata de avarii survenite la nivelul ambelor companii, RADET, respectiv ELCEN, determinate de uzura echipamentelor si de lipsa de comunicare dintre cele doua societati’, a declarat Marcel Octavian Nicolaescu, directorul general al ELCEN, citat in comunicat.

Acesta a dat asigurari ca, incepand de marti, agentul termic este furnizat la parametri optimi de functionare.

CITESTE SI: LOCUINTELE DIN DRUMUL TABEREI VOR FI INCALZITE LA PARAMETRI OPTIMI CEL TARZIU MIERCURI

‘ELCEN asigura locuitorii Capitalei racordati la sistemul centralizat de incalzire ca, in pofida starii tehnice imbatranite a instalatiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic catre RADET in conditii optime pentru ca acestia sa nu sufere de lipsa apei calde si a caldurii in sezonul rece. Ministrul Energiei a tinut sa sublinieze faptul ca trebuie sa existe o comunicare eficienta intre ELCEN si RADET, astfel incat, in eventualitatea aparitiei unor incidente la nivelul ambelor societati, sa se ia in timp util toate masurile necesare pentru functionarea buna si permanenta a sistemului, precum si mentinerea intr-o stare de rezerva sigura, pe o durata scurta, a echipamentelor care functioneaza sezonier’, se mai arata in comunicatul mentionat.

Oficialii celor doua companii au reluat discutiile miercuri in sedinta comuna zilnica in cadrul comandamentului de iarna, in vederea solutionarii eficiente a tuturor problemelor legate de sistemul de incalzire.

‘In aceasta dimineata, parametrii CTE Bucuresti Vest excedau comanda RADET, in sensul ca temperatura agentului termic la plecarea din centrala era de 1.070C in loc de 1.020C cat a comandat RADET, acest lucru explicandu-se prin faptul ca era necesar un aport suplimentar de energie termica pentru readucerea la temperaturi ambientale normale in apartamentele care au suferit de disconfortul termic’, mai spun reprezentantii ELCEN.

Grigorescu i-a convocat marti, la minister, pe oficialii ELCEN si RADET, la solicitarea primarului general Razvan Sava, in urma intreruperii furnizarii agentului termic in mai multe zone din Capitala, incepand de duminica.

“Situatia a fost generata de avarii si probleme tehnice atat la nivelul RADET, cat si la nivelul ELCEN. Din analiza noastra, aceste avarii sunt generate de starea precara a sistemului care, din nefericire, nu este o situatie noua, este o situatie istorica. In acest moment ambele avarii sunt reparate in totalitate si se revine in parametri de functionare. Incalzirea va fi graduala, astfel incat pana maine dimineata sa existe confortul termic in toate apartamentele. Au existat si probleme de comunicare. Am hotarat impreuna ca de maine dimineata sa existe o sedinta comuna a celor doua companii, zilnica, pentru a analiza modul cum s-a derulat furnizarea de agent termic si cum a lucrat sistemul, de fapt, in ziua anterioara, si masurile luate pentru functionarea buna a sistemului”, a spus ministrul Energiei.

Mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei si Militari din sectorul 6 al Capitalei au ramas fara caldura si apa calda incepand de duminica dupa-amiaza.

Sursa foto: ziuanews