Introducerea UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6, dezbatuta la Liceul “Tudor Vladimirescu”

La Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” a avut loc o dezbatere asupra initiativei introducerii UNIFORMELOR in scolile din sector, initiativa lansata in spatiul public acum cateva saptamani de catre viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 6, evenimentul marcheaza inceputul unor activitati de consultari publice prin care autoritatile locale doresc sa  colecteze opinii si propuneri de la factorii de decizie si de la cei implicati in actul de educatie.

La intalnire au participat personalitati din domeniul educatiei si reprezentanti ai autoritatii locale: viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, MIHNEA COSTOIU, presedintele Consiliului National al Rectorilor si rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Sorin Cimpeanu, inspectorul scolar general Municipiul Bucuresti, Constantin Traistaru, inspectorul scolar al Sectorului 6, Adrian Stoica, directorul Scolii „Sfantul Andrei”, al Scolii Nr. 310 si ai liceelor „Marin Preda”, „Tudor Vladimirescu”, „Grigore Moisil”, „Gheorghe Airinei” si psihologul Mihaela Ghitescu.

In cadrul intalnirii, au fost purtate discutii despre impactul introducerii UNIFORMEI obligatorii, au fost impartasite experientele scolilor din Sectorul 6 in care a fost deja introdusa uniforma si au fost expuse argumente pro si contra introducerii tinutelor obligatorii in scoli. 

Citeste si: Introducerea uniformelor in scolile din Sectorul 6, in dezbatere publica

“Primaria Sectorului 6 nu va influenta in niciun fel decizia in ceea ce priveste introducerea UNIFORMEI obligatorii in scolile din Sectorul 6.  Vom pastra o pozitie neutra si vom interveni strict precum un arbitru. Dezbaterea de astazi este doar primul pas in procesul prin care se urmareste stabilirea unui punct de vedere cat mai larg impartasit asupra subiectului UNIFORMELOR obligatorii. Vor mai fi organizate si alte intalniri la care vor fi invitati si elevii, parte principala in acest proces, unde acestia vor avea ocazia sa-si exprime opiniile referitoare la introducerea UNIFORMELOR in scoli.”, a declarat Gabriel Petrea, initiatorul proiectului  vizand dezbaterea introducerii UNIFORMELOR in scolile din sector. Viceprimarul Sectorului 6 a subliniat importanta procesului consultativ, afirmand ca nu se poate lua o decizie in absenta dialogului dintre autoritati si cetateni, cu atat mai mult in ceea ce priveste un domeniu atat de sensibil precum educatia si viitorul elevilor.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6