Introducerea uniformelor in scolile din Sectorul 6, in dezbatere publica

Introducerea uniformelor in scolile din Sectorul 6 al Capitalei a fost lansata luni in dezbatere publica de Gabriel Petrea, viceprimarul acestei unitati administrative, au anuntat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Astfel, pe parcursul mai multor saptamani, Petrea va purta discutii cu asociatiile de parinti, de elevi, de profesori din Sectorul 6 pentru a colecta toate punctele de vedere referitoare la acest subiect, urmand sa organizeze si o serie de consultari publice aprofundate, la care doreste sa invite inclusiv reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale. Viceprimarul Sectorului 6 declara ca a fost insipirat in aceasta initiativa de numeroasele discutii despre educatie si despre starea invatamantului pe care le-a purtat in ultimele luni cu locuitorii din sector.

 “In generatia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru ca multi se gandeau imediat la vremurile de trista amintire de dinainte de Revolutie. Uniforma scolara reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depasit demult, al unei mentalitati la care nu mai vrem sa ne intoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reactii instinctive pe care eu si cei mai in varsta decat mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma in scoli, intrebarea care se pune este daca introducerea uniformei obligatorii este benefica pentru actul de educatie, daca ea face bine sau rau elevilor in scoli”, a declarat Petrea.

Citeste si: Elevii din invatamantul primar vor putea invata sahul la scoala, din anul 2014-2015

 Viceprimarul Sectorului 6 mai sustine ca exista multe carti, studii, cercetari si sondaje cu informatii si argumente pro si contra si isi propune ca, in cadrul intalnirilor publice pe care le va avea, sa ridice in discutie toate aceste subiecte.

 “Din dialogul de pana acum imi este clar ca opiniile sunt impartite, ca sunt multe de luat in calcul si ca, desi tendinta este una de incurajare, lucrurile sunt mai nuantate. Cert este ca trebuie extrem de atent cantarit si, de aceea, acest proces de consultare publica este indispensabil daca vrem sa luam o decizie buna pentru elevi”, a mai afirmat Petrea.

Sursa foto: ziarulderoman.ro