INTRODUCEREA UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6, SUSTINUTA de elevi

Primaria Sectorului 6 a organizat joi, in Sala Mica de Festivitati a Liceului Teoretic “Tudor Vladimirescu”, cea de-a doua dezbatere pe tema initiativei INTRODUCERII UNIFORMELOR in scolile din sector, au anuntat reprezentantii institutiei.

La intalnire au participat viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, inspectorul scolar al Sectorului 6, Adriana Stoica, psihologul Mihaela Ghitescu, Pavel Lazarov, directorul Liceului Tudor Vladimirescu, si Livu Pavel, directorul Liceului Marin Preda, alaturi de peste o suta de elevi din diferite cicluri de invatamant din toate unitatile de invatamant din Sectorul 6.

In cadrul intalnirii au fost reluate discutiile si argumentele pro si contra referitoare la impactul INTRODUCERII UNIFORMEI OBLIGATORII asupra elevilor, parintilor si dascalilor. Petrea i-a invitat pe elevii prezenti sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu aceasta initiativa, consultand toti reprezentantii unitatilor de invatamant prezente. Majoritatea elevilor care au participat la eveniment si-au exprimat ACORDUL vizavi de INTRODUCEREA UNIFORMELOR in scoli, cei care s-au opus acestei initiative opinand ca ar fi suficienta purtarea UNIFORMELOR doar la anumite festivitati oficiale. Unii elevi au ridicat chiar miza dezbaterii, propunand INTRODUCEREA UNIFORMEI si in ceea ce-i priveste pe profesori sau pe cei din conducerea scolilor, potrivit sursei citate.

Citeste si: O noua DEZBATERE pe tema introducerii UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6

“ELEVII sunt cei mai afectati de aceasta decizie si de aceea cu ei ne consultam in primul rand. Este stiut ca majoritatea scolilor de prestigiu din lume au UNIFORME si insemne care le definesc identitatea. In plus, consider ca prin INTRODUCEREA UNIFORMELOR diferentele de natura sociala si economica ar fi eliminate”, a declarat Petrea, initiatorul proiectului.

Viceprimarul Sectorului 6 a tinut sa le multumeasca tuturor elevilor prezenti pentru curajul lor si pentru calitatea discutiilor. “Sunt foarte mandru de elevii din Sectorul 6. Astazi au reusit sa ne impresioneze prin curajul de a-si exprima punctul de vedere si prin calitatea argumentelor furnizate”, a spus Petrea.

Citeste si: Introducerea UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6, dezbatuta la Liceul “Tudor Vladimirescu”

Totodata, Petrea a anuntat ca urmatoarea dezbatere ii va avea ca invitati pe profesorii din Sectorul 6 si a mai anuntat ca la urmatoarele evenimente ar putea sa fie cerute si sfaturile unor creatori de moda pentru cateva modele de UNIFORMA, care apoi sa fie supuse votului si dezbaterii elevilor.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6