INUNDATII BUZAU: O MANASTIRE a fost afectata de alunecarile de teren

INUNDATII BUZAU. MANASTIREA Ratesti din comuna  Berca, judetul Buzau, este in PERICOL sa se surpe dupa ce ploile din ultima vreme au dus la reactivarea unei alunecari de teren. Pana in prezent, pamantul care o ia la vale a afectat sapte chilii, iar peretii bisericii au inceput sa se surpe.

Incindentul a determinat ca 20 maicute care locuiesc la Manastirea Ratesti sa fie evacuate din cladirile afectate si mutate in alte chilii, nelocuite pana acum, din incinta lacasului de cult.

Citeste si: NOWCASTING: O noua avertizare de FURTUNA pentru Bucuresti si Ilfov- UPDATE

 INUNDATII BUZAU. De asemenea, a fost afectat drumul care duce catre manastire, drum la care autoritatile locale au intervenit si pe care, la acest moment, se poate circula cu autovehicule de tonaj redus.

Manastirea de la Ratesti este un important punct de atractie turistica din zona de deal a judetului Buzau, iar la sfarsitul anului 2013 obiectivul a obtinut o finantare europeana de aproape 3 milioane de euro pentru reabilitare. Desi contractul de finantare a fost semnat in luna noiembrie a anului 2013, lucrarile de reabilitare nu au inceput, din motive birocratice.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: 8.000 de oameni izolati, zeci de locuinte si sute de hectare afectate de ape

Surse foto: turismland.ro, adevarul.ro