INUNDATII de PASTE: Oprea: Cinci persoane, disparute, din cauza traversarilor de ape

INUNDATII de PASTE. Gabriel Oprea a facut, in aceasta dimineata, un bilant al dezastrelor provocate, in aceste zile, de inundatii. Conform raportului MAI, cinci persoane au disparut in perioada sarbatorilor pascale, din cauza imprudentei de a se aventura in apele diverselor rauri involburate.

“Le multumesc tuturor in numele celor pentru care si-au riscat viata(n.r.- pompieri, jandarmi). Cei peste 5000 pompieri si 6000 jandarmi si-au facut datoria. Din pacate, cinci persoane au fost date DISPARUTE din cauza traversarilor unor ape.

Pe toti ii asigur de un lucru. Cum nu am abandonat pe nimeni in ultimele 24 ore, nu ii vom abandona nici pe cei evacuati din locuintele lor. Noi vom fi, in continuare, alaturi de persoanele afectate, pana cand pericolul va trece.

Citeste si: COPIL de 13 ani LUAT de APELE raului Teleorman

Principala misiune este de a inlatura cat mai rapid efectele acestor fenomene, care s-au abatut peste cele 86 de comune si sate afectate”, a declarat Gabriel Oprea intr-o declaratie de presa la sediul MAI.

Vicepremierul a tinut sa reaminteasca faptul ca, in urmatoarele zile, precipitatiile se vor intoarce in forta.”Precipitatiile se vor intoarce in cateva zile. Nu stim care vor fi cantitatile, insa suntem pregatiti”,  a precizat Oprea.

Citeste si: COD ROSU DE INUNDATII – Varf maxim de viitura pe raul Vedea din Teleorman

“In cel mai scurt timp, prefectii vor realiza o evaluare a pagubelor si astfel vom identifica la nivelul guvernului masuri de intrajutorare”, a mai declarat vicepremierul.

Sursa foto: ziuanews.ro