Inundatiile din Galati, evaluate de secretarul de stat al MAI Catalin Chiper

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Catalin Chiper, s-a deplasat in aceasta dimineata cu un elicopter al ministerului in zonele afectate de inundatiile care au avut loc in noaptea trecuta in judetul Galati.

Catalin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, este insotit de seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui.

In cursul noptii trecute, peste 350 de efective ale pompierilor, jandarmeriei, politiei si ale altor structuri au actionat cu 41 de mijloace de interventie in 12 localitati in scopul limitarii efectelor inundatiilor.

In urma misiunilor de salvare derulate de catre angajatii Ministerului Afacerilor Interne, s-a reusit salvarea a 45 de persoane aflate in situatii critice – 24 de persoane in comuna Costache Negri, 14 persoane in localitatea Cuca si alte 7 in comuna Cudalbi.

Totodata, in urma misiunilor de salvare intreprinse in cursul noptii, efectivele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si cele ale Jandarmeriei Române au evacuat peste 330 de persoane din zonele afectate de inundatii. Alaturi de acestea au fost salvate si apoi evacuate peste 120 de animale din gospodariile situate in localitatea galateana Grivita.