Premierul merge in localitatile inundate din judetul Galati. Sute de oameni sunt evacuati in comuna Pechea

Premierul Victor Ponta va merge, vineri, in judetul Galati, afectat puternic de inundatiile din ultimele 24 de ore, prima oprire fiind la Prefectura Galati.

Impreuna cu vicepremierul Gabriel Oprea, Ponta se va intalni cu prefectul de Galati, Emanoil Catalin Bocaneanu, pentru a stabili masurile care se impun pentru ajutorarea sinistratilor. Ulterior, premierul va merge in localitatile afectate de inundatii.

Reamintim ca 22 de localitati din judetul Galati au fost afectate de inundatiile din ultimele ore, dupa ce in noaptea de miercuri spre joi, 9 persoane au murit inecate si alte cateva sute au ramas fara un acoperis deasupra capului. Sute de oameni sunt evacuati la aceasta ora in comuna Pechea, in urma aluviunilor care au venit peste localnici.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INMH) a transmis, azi-noapte, o informare de Cod Galben si Cod Portocaliu privind riscul de inundatii pe mai multe rauri din judetele Galati si Vaslui in orele urmatoare. Astfel, sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Corazel, Geru, Suhu, Chineja, Horincea, cu efect de inundatii locale si posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Noaptea trecuta, judetul Galati a fost din nou maturat de ape. In comuna Valea Marului, o noua viitura a trecut la miezul noptii, iar starea de alerta se mentine. 400 de oameni au fost evacuati din calea apelor, a anuntat primarul Virgil Doca. Comuna se afla in amonte de localitatea Cudalbi, unde doua persoane au murit innecate miercuri noaptea in timpul unei viituri puternice.

 ”Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala, precipitatiile in curs, cele suplimentar prognozate pe baza informatiilor radar si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 12 ore, exista risc de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu efect de inundatii locale si posibile depasiri ale cotelor pe sectoarele de rau monitorizate”, precizeaza INMH intr-un comunicat de presa transmis Mondo News.

Afla aici detalii despre avertizarea transmisa de hidrologi