INUNDATII in Bucuresti: Apa Nova a scos 30 de echipaje sa evacueze apa din zonele afectate

Ploile torentiale inregistrate duminica seara au inundat unele zone din Capitala. Pasajul Unirii, Pasajul Marasesti, precum si mai multe strazi si bulevarde au fost practic inundate dupa ce sistemul de canalizare s-a blocat dupa ce a atins capacitatea maxima.

Apa Nova informeaza, intr-un comunicat transmis la redactie, ca a scos pe teren 30 de echipaje pentru evacuarea apei din zonele afectate de ploaia torentiala. Dintre cele 30 de echipaje, 14 sunt autocuratitoare de mare capacitate, iar restul autoturisme Dacia cu motopompe. Perimetrele in care se intervine cu precadere sunt intersectia Splaiului Independentei cu Natiunile Unite, Pasajul Unirea, intersectia Tineretului cu sincai, rondul de la Cosbuc.

Apa Nova colaboreaza cu Administratia Nationala Apele Romane in vederea reducerii nivelului raului Dambovita, astfel incat apa sa poata fi evacuata si prin albia superioara in zona cuprinsa intre Piata Natiunilor Unite si Glina.

Citeste si: Inundatii mari in Sectorul 4 – FOTO

La 5 minute dupa declansarea fenomenelor meteo, s-a deschis caseta de sub Dambovita ca sa se poata degaja apa. Sistemul de canalizare, respectiv caseta au atins capacitatea proiectata, evacuand in prezent peste 130 metri cubi de apa intr-o secunda, mai precizeaza sursa citata.

Numarul de la dispecerat la care pot suna cetatenii sa semnaleze probleme este 0800800868.

Printre zonele unde sunt acumulari de apa se numara DN 1 pe sensul catre Ploiesti, zona Ikea, intrarea in Bucuresti dinspre DN5, bulevardul Eroii Revolutiei, Piata Operei, strada Bibescu Voda, la intersectia Tineretului cu sincai, strazile Iacob Andrei, Comisan, Toporasi, bulevardul Pallady, Calea Dudesti, Stirbei Voda.

Citeste si: A plouat cu grindina in Bucuresti. Pasajul Unirii si Pasajul Marasesti au fost inundate. GALERIE FOTO

Operatorii de salubritate se afla in teren pentru degajarea apei si a eventualelor deseuri acumulate pe gurile de scurgere si la rigole, iar reprezentantii Administratiei Strazilor actioneaza pentru a remedia eventualele defectiuni la semafoarele din Capitala.

Pe de alta parte, in sectorul 1 intervin 105 de operatori manuali care degajeaza gurile de scurgere, iar sapte autoperii actioneaza pe principalele artere. In sectorul 2 sase echipaje mobile se deplaseaza la solicitare pentru a degaja gurile de scurgere, iar sase autoperii actioneaza pe arterele mari pentru a indeparta apa de la rigole.

In sectorul 3 nu sunt probleme majore, in sectorul 4 – 60 de operatori manuali intervin la gurile de scurgere, iar opt autoperii pe principalele bulevarde. In sectorul 5 – 40 de operatori manuali degajeaza apa acumulata la gurile de scurgere si de pe principalele artere, iar in sectorul 6 – 70 de operatori manuali si trei autoperii intervin pe arterele principale. 

Foto: Digi 24