Inundatii in Cernavoda, Tulcea si Calarasi, mai multe case au fost inundate

Dupa zile calduroase, ploile insotite de vijelii au cazut peste mare parte din tara, iar temperaturile au scazut si cu 15 grade. Apele au inundat mai multe localitati, chiar si orase.

Strazi intregi si case au fost acoperite de viituri la Cernavoda, Tulcea si Calarasi. La Cernavoda, specialistii spun ca a plouat cat intr-o luna. In oras, apa a ajuns si la o jumatate de metru inaltime, atat de multa a cazut din cer.

Inundatii in Cernavoda

Meteorologii estimeaza ca, in aceasta zona, cantitatea de apa cazuta in ultimele ore se apropie de 100 de litri pe metru patrat, cu mult peste cantitatea medie asteptata in toata luna iunie.

UPDATE: Meteorologii au emis un cod portocalui duminica, intre orele 18:10 si 19:10
In zona : – sud-estul judetului Ilfov: zona localitatilor: Berceni, Vidra, Sintesti, Cretesti, Copaceni
– vestul judetului calarasi: zona localitatilor: Sohatu, Budesti, Frumusani, Fundeni
Se vor semnala : averse ce vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 l/mp, descarcari electrice

Si in Cernavoda strazile s-au transformat in rauri dupa ploile torentiale. Potrivit avertizarii nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie, Bucurestiul si judetul Ilfov vor fi sub avertizare cod galben de ploi pana la ora 17.35.

Avertizarea cod galben de ploi a fost emisa si pentru vestul si nordul judetului Braila, inclusiv municipiul Braila, nordul si vestul judetului Ialomita, vestul si sudul judetului Calarasi, cea mai mare parte a judetului Giurgiu si sud-estul judetului Buzau, fiind valabila pana la ora 17.20.

In aceste zone sunt descarcari electrice, iar aversele vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 35 de litri pe metru patrat. De asemenea, pana la ora 17.00 vor fi sub avertizare cod galben de ploi judetele Vaslui, Iasi, inclusiv municipiul Iasi, si Galati, inclusiv municipiul Galati.

In aceste zone, cantitatile de precipitatii vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat, fiind prognozate si grindina, descarcari electrice, precum si intensificari de scurta durata ale vantului.

Sursa foto-text: Pro TV