INUNDATII in CHILE: BILANTUL VICTIMELOR a CRESCUT

INUNDATII CHILE. BILANTUL victimelor INUNDATIILOR si alunecarilor de teren produse in nordul statului CHILE a CRESCUT sambata, indicand cel putin 25 de morti, 125 de disparuti si 30.000 de sinistrati, relateaza AFP.

INUNDATII CHILE. Aproximativ 2.700 dintre sinistrati sunt primiti in adaposturi de urgenta, potrivit bilantului stabilit de Biroul national pentru situatii de urgenta (Onemi). Regiunea Atacama, 800 km nord de Santiago, a fost cea mai afectata, fiind inregistrate simultan 17 alunecari de teren. Presedinta Michelle Bachelet si-a anulat participarea la summit-ul Americilor, saptamana viitoare, in Panama, si a ordonat desfasurarea a mii de soldati si politisti in regiunea afectata.

INUNDATII CHILE. Echipele de salvare si de reconstructie au reusit pana in prezent sa restabileasca serviciile esentiale si sa furnizeze sute de tone de alimente si produse necesare igienei si sanatatii. Guvernul a trimis in regiune 89.000 de doze de vaccin impotriva gripei, 27.000 impotriva tetanosului si 7.600 impotriva hepatitei A. In paralel cu inundatiile, ramane in vigoare codul portocaliu in jurul vulcanului Villarrica, situat in sudul Chile, care a erupt puternic la inceputul lunii martie.

Sursa foto: captura video