INUNDATII IN ROMANIA: 150 de LOCALITATI din 18 judete sunt AFECTATE in acest moment

INUNDATIILE AFECTEAZA, la acest moment, 150 de LOCALITATI din 18 judete, fiind inundate 168 de locuinte, aproape 2.000 de anexe si 77 de beciuri si subsoluri, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

“Efecte ale INUNDATIILOR se manifesta la acest moment in 150 LOCALITATI din 18 judete, tendinta fiind in scadere fata de situatia din aceasta dimineata. Au fost inundate 168 de locuinte, cele mai multe, adica 105, in localitatile Beuca, Orbeasca, Peretu si Plosca, din judetul Teleorman”, a spus Monica Dajbog.

Oficialul MAI a precizat ca, in total, au fost inundate 168 de locuinte, 1.966 de anexe gospodaresti si 77 de beciuri si subsoluri.

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru rauri din cinci judete din sudul tarii

In acelasi timp, cinci drumuri judetene sunt INUNDATE iar pe alte 15 drumuri judetene circulatia este restrictionata. Pe toate drumurile nationale si autostrazi traficul rutier se desfasoara normal, a mai precizat Dajbog.

In localitatea Beuca, din judetul Teleorman, sunt 45 de persoane izolate, accesul la acestea realizandu-se cu ajutorul barcilor de salvare. Pompierii militari asigura transportul de apa si alimente si monitorizeaza permanent zona.

In continuare 46 de persoane sunt cazate in spatiile puse la dispozitie de autoritati, care le-au asigurat acestora alimente, apa si obiecte de stricta necesitate. In cursul acestei dimineti erau evacuate 76 de persoane, dar intre timp 30 dintre acestea s-au putut intoarce la casele lor, a mai spus Dajbog.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: ZECI de localitati din judetele Giurgiu si Teleorman sunt AFECTATE

Pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, angajatii MAI intervin cu peste 300 de autocamioane, buldozere si motopompe. Peste 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi se afla in localitatile inundate si actioneaza, in special, pentru scoaterea apei din gospodariile oamenilor.

Sursa foto: hotnews.ro