INUNDATII IN ROMANIA: Aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi INTERVIN in judetele afectate

Aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi, cu peste 340 de mijloace tehnice, intervin la aceasta ora in judetele afectate de inundatii, a anuntat miercuri dupa-amiaza purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Potrivit sursei citate, INTERVENTIILE angajatilor MAI vizeaza evacuarea apei din gospodarii si deblocarea unor albii de rau sau a cailor de acces catre diferite comunitati.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai declarat ca, la nivel national, au fost afectate in total 139 de localitati din 15 judete, fiind inundate sau avariate 66 de locuinte.

“Pentru evitarea unor situatii deosebite, in cursul noptii trecute si in aceasta dimineata, au fost evacuate preventiv 44 de persoane din care 38 sunt din Teleorman (localitatile Tatarestii de Sus si Plosca), patru din judetul Dolj (localitatea Sopot) si doua din judetul Giurgiu (comuna Vanatorii Mici). Aceste persoane au fost cazate temporar in spatii amenajate in incinta primariilor sau a gradinitelor, unde le sunt asigurate conditiile necesare, inclusiv hrana calda”, a spus Dajbog.

Citeste si: AVERTIZARE METEO de PRECIPITATII MIXTE prelungita pana JOI DIMINEATA

Referitor la situatia din judetul Teleorman, purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca au fost afectate 13 localitati, fiind inundate 120 de anexe si cinci beciuri. Totodata viitura a afectat si 54 de poduri si podete si 591 de fantani.

Oficialul MAI a precizat ca circulatia rutiera a fost inchisa pe DN 10, la km 81, incepand cu ora 15,00, in zona localitatii Siriu, din cauza stancilor care cad de pe versanti.

De asemenea, au fost inchise preventiv trei portiuni de drumuri judetene — DJ 504 intre Alexandria si Laceni, DJ 506 — zona Scurtu Mare si DJ 703 — zona Calinesti.

Pe Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti, s-a acumulat apa pe suprafata carosabila, in ambele sensuri, existand risc de acvaplanare, arata MAI.

Totodata, Canalul Sulina ramane inchis, desi porturile maritime si fluviale au fost deschise circulatiei navale in aceasta dimineata.

Potrivit reprezentantului MAI, miercuri dimineata s-a reluat traficul feroviar intre Rosiorii de Vede si Alexandria, oprit marti seara pentru refacerea terasamentului.

Citeste si: COD ROSU de INUNDATII pe raurile TELEORMAN si JIU

MAI anunta ca are constituita o rezerva de peste 20.000 de pompieri, politisti, jandarmi, care sa intervina in sprijinul populatiei, daca conditiile o impun, in urmatoarele ore.

“Situatiile inregistrate in localitatea Ungheni din judetul Arges si localitatea Vetel din judetul Hunedoara — unde o persoana a fost gasita decedata, iar o alta este cautata de catre autoritati — nu au legatura cu inundatiile”, a mai precizat Monica Dajbog.

Sursa foto: monitorulcj.ro