INUNDATII IN VALCEA: sosele inchise si familii izolate de ape

PRECIPITATIILE abundente din ultimele ore au provocat INUNDATII in 17 localitati ale judetului Valcea, in comuna Ladesti 17 familii ramanand izolate dupa ce un drum a fost inchis din cauza INUNDATIILOR, circulatia pe mai mai multe tronsoane rutiere fiind restrictionata sau complet blocata.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura judetului Valcea, PLOILE torentiale din ultimele ore au INUNDAT 26 de gospodarii din localitatile Mitrofani, Babeni, Dragasani, Ionesti, Stefanesti, Sutesti, Stroiesti, Ladesti, Olanu, Lungesti, Sirineasa, Lalosu, Dragoesti, Susani, Pausesti Maglasi, Orlesti si Ramnicu Valcea.

Citeste si: COPACI PRABUSITI DE VANT IN BUCURESTI

Traficul rutier este fie complet inchis, fie partial restrictionat pe mai multe drumuri care s-au surpat in urma alunecarilor de teren ori sunt acoperite de ape. Astfel, drumul satesc Gageni – Burlui din comuna Ladesti a fost inchis, fiind impracticabil, un numar de 17 familii din Ladesti ramanand izolate.

Un pacient din aceasta localitate care are nevoie de dializa a fost transportat la spital, unde a ramas internat.

In comuna Lalosu, un drum catre cabana din localitate a fost, de asemenea, inchis din cauza INUNDATIILOR, iar in comuna Stroesti, satul Dianu, drumul comunal 132 s-a surpat pa o distanta de 15 metri, din cauza unei alunecari de teren mai vechi care s-a reactivat in urma ploilor, pe acest drum circulndu-se in prezent pe o singura banda.

Citeste si: INUNDATII IN VALCEA. UN TRONSON DE CALE FERATA A FOST INCHIS, APA A INTRAT INTR-UN UN PASAJ RUTIER

Angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul Judetean de Politie, Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, Sectia Drumuri Nationale, CEZ si Sistemul de Gospodarire a Apelor actioneaza in localitatile afectate pentru limitarea efectelor INUNDATIILOR.

Sursa foto: stiri.tvr.ro