INUNDATII MASIVE in MAREA BRITANIE. DAVID CAMERON a desfasurat TRUPE SUPLIMENTARE

Premierul britanic DAVID CAMERON a anuntat duminica desfasurarea de TRUPE SUPLIMENTARE pentru a veni in ajutorul populatiei afectate de INUNDATIILE MASIVE care au atins un un nivel ‘fara precedent’ in nordul ANGLIEI, transmite AFP, citat de Agerpres.

‘Tocmai am prezidat o reuniune (de criza) privitoare la aceste inundatii fara precedent. Vor fi desfasurate trupe suplimentare’, a scris pe Twitter seful executivului de la Londra.

O unitate din cadrul celui de-al doilea batalion al regimentului ducelui de Lancaster a fost deja trimisa pe teren pentru a ajuta locuitorii si autoritatile locale in lupta impotriva inundatiilor si a participa la evacuari.

DAVID CAMERON a adaugat ca ansamblul dispozitivului anti-inundatii, criticat in ultimele saptamani, va fi reevaluat. ‘Barierele anti-inundatii, atat cele permanente, cat si cele provizorii, au jucat un rol cheie, dar este evident ca in unele cazuri ele au fost depasite si noi trebuie sa vedem daca trebuie facut ceva in plus’, a declarat el pentru BBC.

Inundatiile sunt consecinta ploilor masive care au cazut in ultimele zile in nordul Angliei. Principala regiune afectata a fost plasata in alerta rosie de catre serviciul national de meteorologie (Met Office) care a indemnat populatia “sa ia masuri pentru a ramane in siguranta”.

Peste 300 de alerte au fost lansate in comitatele Lancashire si Yorkshire, respectiv in nord-vestul si nord-estul Angliei, dintre care peste 30 avertizau inundatii potential catastrofale.

Sursa foto: cnbc