INUNDATII si INCENDII in Harghita, in urma ploilor

Zeci de subsoluri, curti si anexe gospodaresti au fost INUNDATE, marti, in urma ploilor puternice, iar patru grajduri au luat foc dupa ce au fost lovite de trasnet, in judetul HARGHITA, printre zonele afectate numarandu-se si municipiul Miercurea Ciuc.

In Miercurea Ciuc, subsolurile a 11 blocuri si case au fost INUNDATE, iar pe mai multe strazi din oras s-a circulat cu dificultate, apa ajungand la o jumatate de metru, dupa ce sistemul de canalizare nu a mai putut face fata cantitatii mari de precipitatii.

Citeste si: INUNDATIILE VOR FI PREVENITE CU AJUTORUL UNUI SISTEM IT DE 77 MILIOANE DE EURO

In comuna Voslobeni si in statiunea Izvoru Muresului 30 de gospodarii au fost INUNDATE, in urma unei furtuni.

Fantanile din curtile INUNDATE nu mai pot fi folosite, acestea fiind pline cu aluviuni, iar drumul european 578, intre Izvorul Muresului si Voslobeni, a fost INUNDAT pe o portiune de 500 de metri.

Pe DJ 138, intre localitatile Liban si Joseni, vantul puternic a doborat mai multi arbori, iar totentele care au venit cu putere de pe munti au adus aluviuni si bucati de piatra, circulatia desfasurandu-se cu dificultate.

De asemenea, in jurul orei 22.20, dispeceratul ISU Harghita a fost anuntat ca, in urma unei ploi torentiale, pe DN 12 C, in statiunea Lacu Rosu, apa masoara jumatate de metru, drumul in zona fiind impracticabil.

Citeste si: VIJELIE IN BUCURESTI. COPACI DOBORATI SI STRAZI INUNDATE

Descarcarile electrice au provocat patru incendii la grajduri, in localitatile Delnita, Siculeni, Mihaileni si Remetea, sase echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervenind pentru stingerea flacarilor, potrivit sefului Centrului Operational al ISU Harghita, Ovidiu Dudu.

Sursa foto: ziuadebuzau.ro