INUNDATIILE au afectat zeci de gospodarii in Bistrita Nasaud si Mehedinti

Patru case au fost AVARIATE, iar alte 16 gospodarii au fost INUNDATE in comuna Magura Ilvei din judetul Bistrita-Nasaud, in urma unor ploi torentiale produse in noaptea de joi spre vineri. Si in comuna mehedinteana Dubova apele AU INUNDAT 25 de gospodarii.

In satul Magura Ilvei, APELE au distrus un pod, AU AVARIAT doua case si au afectat o alta gospodarie. In satul Arsita au fost INUNDATE 16 gospodarii si trei hectare de teren agricol, doua case au fost de avariate, trei poduri distruse, patru podete, iar 15 fantani au fost colmatate.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: CELE DOUA PERSOANE DATE DISPARUTE AU FOST GASITE DECEDATE!

In ceea ce priveste drumurile, cele comunale au fost spalate si deteriorate pe o lungime de sapte kilometri de apele scurse de pe versanti, iar un drum forestier a fost AFECTAT pe o lungime de 1,3 kilometri. Potrivit ISU, caile de comunicatie AFECTATE erau in curs de executie a unor lucrari.

In zona afectata au intervenit, pe langa echipele ISU si cele ale Sistemului de Gospodarire a Apelor, aproximativ o suta de voluntari din comuna Magura Ilvei. S-a actionat cu patru buldoexcavatoare, cinci excavatoare si patru bascule.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: PESTE PATRU SUTE DE PERSOANE DIN ORASUL GATAIA AU FOST EVACUATE

Totodata, in comuna Dubova, Mehedinti, un numar de 25 de gospodarii si mai multe beciuri din satul Eibenthal au fost AFECTATE de caderile abundente de precipitatii, in zona formandu-se torenti in noaptea de joi spre vineri. APA stransa in curti a rupt gardurile gospodariilor, iar in cursul diminetii de vineri s-a retras.

Sursa foto: mditv.ro