INUNDATIILE au facut cel putin o VICTIMA in Serbia

O persoana A MURIT in Serbia, luni, in urma noilor INUNDATII provocate de ploi diluviene, la patru luni de la precipitatiile care s-au soldat cu aproape 80 de MORTI in Serbia si in Bosnia si Hertegovina, a anuntat televiziunea sarba de stat (RTS).

O femeie in varsta A MURIT la Tekija, in estul Serbiei, unde situatia este extrem de dificila, potrivit RTS.

Potrivit unui comunicat al politiei, peste 300 de persoane au fost evacuate la Tekija, o localitate situata pe malul drept al Dunarii de aproximativ o mie de locuitori.

Citeste si: INUNDATII SI ALUNECARI DE TEREN IN LOCALITATILE SARBESTI DE LA GRANITA CU ROMANIA

Doua elicoptere ale Ministerului de Interne s-au angajat in aceasta operatiune. Situatia este foarte dificila in orasele Negotin, Kladovo si Majdanpek si, in general, in estul tarii, unde a plouat toata ziua. Peste 50 de litri de apa pe metru patrat au cazut in aceasta regiune.

In Croatia, mai multe orase din centrul tarii, in special Sisak si Karlovac, sunt afectate de INUNDATII cauzate de ploi diluviene care cad incontinuu de aproape o saptamana.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate la Karlovac in cursul weekendului, dar intemperiile nu au provocat victime.

In Bosnia si Hertegovina, unde INUNDATIILE din luna mai au provocat pagube imense, situatia era stabila, doar orasul Cazin, in vestul tarii, fiind afectat de intemperii.

Citeste si: NOI INUNDATII IN SERBIA SI BOSNIA-HERTEGOVINA. CEL PUTIN O PERSOANA A MURIT

Aproape doua milioane de persoane au devenit victime ale INUNDATIILOR care au afectat in mai Serbia si Bosnia si Hertegovina. Pagubele materiale au fost estimate la doua miliarde de euro in Bosnia si Hertegovina si intre 1,5 si doua miliarde de euro in Serbia.