INUNDATIILE au facut ravagii in judetul Olt

Inundatiile din ultimele zile au facut ravagii si au produs foarte multe pagube in zona Olteniei, in special in judetul Olt. Conform ultimelor informatii, sambata, in judetul Olt, o suprafata de peste o mie de hectare era inundata, iar apa din mai mult de 250 de fantani nu mai era potabila, noteaza Adevarul.

In plus, peretele unei locuinte din comuna Gavanesti a fost dislocat din cauza ploilor, astfel ca cele opt persoane care locuiau in casa respectiva au fost mutate, informeaza sursa citata.

Aproximativ 870 de hectare de teren arabil, 400 de hectare de pasuni si 10 hectare de paduri au fost inundate, asemenea si 27 de podete si aproape cinci kilometri de drumuri judetene si comunale.

“Cetatenii din localitatile afectate de inundatii au fost deja informati ca sa nu consume apa din fantanile afectate inainte de sosirea rezultatelor analizelor efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Publica Olt, analize ce au fost prelevate in cursul zilei de vineri.

Citeste si: INUNDATII in tara! Locuinte avariate si terenuri sub ape in judetele Dolj, Teleorman, Olt, Giurgiu si Arges 

In functie de solicitari si de mijloacele avute la dispozitie, noi intervinim deja pe teren pentru extragerea apelor din casele afectate si nu numai”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU “Matei Basarab” Olt.

Meteorologii au emis avertizari cod portocaliu de inundatii pentru mai multe rauri din sudul si sud-vestul tarii, in ultimele saptamani, pe unele dintre ele avertizarea fiind valabila pana duminica dupa-amiaza. Sute de gospodarii din judetele Olt si Dolj au fost acoperite de ape.

Sursa foto: oltenasul.ro