INUNDATIILE din EUROPA au declansat STAREA de URGENTA in mai multe tari

INUNDATIILE MASIVE inregistrate in ultimele zile pe continentul european au determinat autoritatile din mai multe tari sa declare STARE de URGENTA.

Astfel,  in Austria, Serbia si Bosnia a fost declarata STARE de URGENTA din cauza INUNDATIILOR, amenintate de ape fiind in prezent si Germania sau Cehia.

In Bosnia si Serbia a plouat atat de mult incat situatia este fara precedent in ultimii 120 de ani, relateaza Euronews. Orasul sarb Obrenovac, de exemplu, este in proportie de 90% inundat, informeaza CNN.

Citeste si: Furtuna Xaver face ravagii in Europa. Sase persoane si-au pierdut viata 

Intreaga peninsula balcanica se confrunta cu INUNDATII, cele mai periculoase din ultimii zeci de ani, relateaza AccuWeather.com. Raurile umflate au INUNDAT soselele, unele poduri au cedat, multe regiuni au ramas fara curent electric si in peste 200 de zone au loc alunecari de teren, informeaza Associated Press.

In capitala SERBIEI, Belgrad, in numai 48 de ore a plouat mai mult decat ar fi plouat in aprilie, mai si iunie la un loc. Numai in Serbia au fost EVACUATE 6.000 de persoane, multe dintre ele fiind luate de pe acoperisurile caselor cu elicopterul. O alta situatie critica se inregistreaza in BOSNIA HERTEGOVINA acolo unde armata intervine cu elicopterele pentru a salva sinistratii.

Citeste si: Ploile diluviene fac prapad in Europa

Nici Austria sau Polonia nu au scapat de INUNDATII, aici fiind inregistrate si mai multe pene de curent. In Austria, multe case au fost inundate si sosele inchise. In Ungaria, mai ales zona lacului Balaton este afectata, autoritatile intervenind si cerand sprijinul populatiei.

Sursa foto: captura Euronews