INUNDATIILE si GRINDINA au facut PRAPAD in mai multe localitati din tara

In noaptea de sambata spre duminica, in mai multe localitati din tara, oamenii au trait un adevarat cosmar. Daca in Suceava s-au revarsat raurile si apele au depasit chiar si doi metri, in Salaj, vantul puternic a pus la pamant stalpii de electricitate, iar in Alba si Petrosani a cazut grindina cat oul de gaina.

Astfel, in judetul Suceava, peste 80 de gospodarii au fost evacuate, dupa ce, din cauza ploilor abundente, raurile au iesit din matca si au inundat zona. Potrivit ISU, apa a depasit si doi metri in unele locuri. Oamenii au iesit in strada doar cu hainele de pe ei si au incercat sa isi salveze animalele.

Pompierii au intervenit de urgenta si i-au ajutat pe localnici. In Vorodnicu de jos, Suceava, a fost cea mai rea situatie, iar pompierii au trebuit sa se lege intre ei ca sa faca fata viiturii si sa nu fie luati de ape. In acest moment, zona este monitorizata de autoritati, 80 de gospodarii au fost evacuate si oamenii au fost trimisi sa stea la rude pana cand se vor retrage apele.

In Salaj, furtuna puternica a facut prapad si a pus la pamant stalpii de curent in 21 de sate, care au ramas fara alimentare cu electricitate. Copacii au cazut pe strazi si in curtile oamenilor. Si duminica, in aceasta zona va continua sa ploua si se asteapta si furtuni puternice.

Mii de familii din judetul Arges au ramas fara electricitate, iar in mai multe localitati ploaia torentiala si vantul puternic au provocat pagube materiale, mai multe curti fiind inundate si 15 masini fiind avariate dupa ce vantul puternic a smuls mai multe acoperisuri, informeaza News.ro.

5.551 de consumatori din 19 localitati ale judetului Arges au ramas fara alimentare cu energie electrica, iar in mai multe orase si comune din judet ploaia torentiala si vantul puternic au provocat pagube materiale insemnate.

Una dintre cele mai afectate localitati este orasul Curtea de Arges, unde vantul puternic a desprins acoperisurile de pe doua blocuri, dar si acoperisul unui garaj, in cadere acestea avariind 15 autoturisme.

Mai multe locuinte si curti au fost inundate in localitatile Bascov, Babana, Mioveni, Poiana Lacului, Dobrogostea, cea mai afectata de inundatii fiind comuna Bascov, unde apa a intrat in patru case si 17 curti. Vantul puternic a doborat si mai multi copaci care au blocat drumuri in localitati precum Balilesti, Leordeni, Vladesti si Stoenesti.

Duminica dimineata, alte fenomene meteo extreme s-au intalnit si in Alba si Petrosani. Astfel, in Alba, in localitatea Cenade, a cazut grindina mare cat oul de pasare, ca si la Petrosani, unde bucatile de grindina uriase au avariat mai multe masini, informeaza Digi24.