INUNDATIILE vor fi prevenite cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

INUNDATIILE vor fi prevenite cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro gestionat de Ministerul Mediului. Lucrarile se vor incheia in 2015, iar banii provin din fonduri europene.

Asocierea formata din Dimar SRL, Expert One Research, Rokura si UTI Grup va furniza Ministerul Mediului un sistem informational destinat preveniri si reducerii consecintelor distructive ale inundatiilor, valoarea contractului ridicandu-se la 341,8 milioane de lei, TVA inclusa (77 milioane de euro).

Citeste si: ZECI DE GOSPODARII DIN DAMBOVITA AU FOST INUNDATE IN URMA PLOILOR TORENTIALE

Autoritatea contactanta a estimat valoarea licitatiei la 342,4 milioane de lei, TVA inclusa, conform anuntului de participare publicat in octombrie 2013 pe www.e-licitatie.ro.

Denumit “WATMAN – Sistem Informational pentru Managementul Integrat al Apelor -Etapa I”, proiectul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este finantat din fonduri europene si are ca obiectiv stabilirea unei baze de infrastructuri adecvate la nivel national pentru prevenirea si reducerea consecintelor distructive ale INUNDATIILOR.

“Lucrarile de infrastructura propuse, piese de echipamente si dotari, vor fi instalate in puncte distincte pe intreg teritoriul romanesc, in bazinele hidrologice Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral”, se precizeaza in anuntul de participare.

Lucrarile se vor incheia in iulie 2015.

ALERTA! LITORALUL, DEVASTAT DE FURTUNA! CATIVA TURISTI, LA UN PAS DE MOARTE! VIDEO

Sursa foto: pompieriitm.wordpress.com