Invatam mai usor o limba straina atunci cand o cantam

Un studiu facut de oamenii de stiinta de la Universitatea din Edinburgh releva faptul ca invatam de doua ori mai bine o limba straina atunci cand o cantam.

Cercetatorii scotieni au descoperit ca adultii care canta cuvinte sau fraze scurte dintr-o limba noua pe care o invata reusesc sa o vorbeasca apoi de doua ori mai bine. Initiatorii studiului, scrie descopera.ro, presupun ca prin ascultarea si apoi redarea prin cantec a cuvintelor facem apel la o tehnica ce foloseste legatura puternica dintre muzica si memorie.

„Majoritatea oamenilor au deja experienta in amintirea cuvintelor din cantece pe care le-au auzit, iar uneori profesorii de limbi straine folosesc cantecele pentru a-i ajuta pe copii sa invete. Am dorit sa observam daca exista vreun beneficiu si am descoperit ca redarea prin cantece este mai eficienta, mai ales atunci cand vine vorba de teste orale la limbi straine”, a declarat Katie Overy, coordonatorul studiului.

Cercetatorii spun ca redarea prin cantec a cuvintelor sau frazelor poate asigura o noua alternativa la metoda traditionala de invatat bazata pe ascultare si reproducere.

Sursa foto: hipo.ro