Invatamant obligatoriu de la 3 ani. Masura ar putea fi aplicata din 2018

Guvernul vrea sa introduca invatamant obligatoriu de la varsta de 3 ani. Masura ar urma sa intre in vigoare incepand din 2018, cel putin asta sustine ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Potrivit ministrului Pricopie, ar putea fi modificata Legea Educatiei in Parlament sau printr-o Ordonanta de Urgenta, astfel incat sa fie introdusa obligativitatea invatamantul de la 5 ani din 2015.

Pricopie crede ca aceste masuri se impun din cauza faptului ca elevii sunt din ce in ce mai nepregatiti, iar dovada stau rezultatele foarte slabe in urma examenelor de evaluare din clasa a opta, precum si de la Bacalaureat.

Citeste si: MODIFICARI LA LEGEA EDUCATIEI: Se introduce a treia sesiune de BACALAUREAT. Noutati la norma didactica si doctorat

„O persoana specializata educatorul stie ce are de facut cu un copil de trei ani si cand ai un copil de trei ani la grupa mare altfel abordeaza scoala iar diferentele dintre copii dispar.

Vedem ca la clasa pregatitoare sunt copii care stiu sa citeasca sa foloseasca numerele in timp ce alti copii nici macar nu inteleg despre ce este vorba. Daca ii tii la gradinita de la trei ani si ii pregatesti corespunzator atunci ai grija nu numai de dezvoltarea lui intelectuala dar ai grija si de dezvoltarea lui fizica”, a spus Remus Pricopie, citat de svnews.ro.

Foto: child-psychology.com