INVATAMANTUL PROFESIONAL, dezvoltat cu ASISTENTA din partea AUSTRIEI

Ministerul Federal al Educatiei, Artei si Culturii din Republica AUSTRIA va colabora cu ministerul roman de resort pentru imbunatatirea INVATAMANTULUI PROFESIONAL din Romania, conform unui memorandum semnat, miercuri, la Palatul Victoria.

Potrivit documentului semnat de ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, si ambasadorul AUSTRIEI la Bucuresti, Michael Schwarzinger, un grup bilateral de lucru va avea ca sarcina imbunatatirea sistemului de formare profesionala.

Citeste si: Romania are cea mai mare pondere a tinerilor fara loc de munca din Europa

Grupul va analiza sistemul si reglementarile romanesti referitoare la formarea profesionala, nevoile de calificare existente si va prezenta un plan unitar pentru imbunatatirea treptata a formarii profesionale in Romania.

Cele doua ministere vor imbunatati schimbul de cunostinte, experienta, analize si recomandari, si, cand este cazul, intre alte institutii relevante de pe piata muncii si sectoare de educatie si vor face schimb de informatii cu privire la legislatia in domeniul formarii profesionale.

Citeste si: Locuri de munca in 2014: Vezi in ce domenii vor fi cele mai multe joburi si salariile oferite

Atat premierul VICTOR PONTA, prezent la ceremonia de semnare, cat si ministrul Educatiei, REMUS PRICOPIE, au apreciat ca memorandmul raspunde solicitarilor investitiorilor pentru o mai buna adaptare a scolii la cerintele economice si formarea unei forte de munca bine calificate.

Sursa foto: scoalaedu.ro